Din aceeasi categorie ca si heringul, sardina este un peste de dimensiuni relativ mici, cu o carne fragila, uleioasa, ideal pentru gratar. Va dati seama daca s-a facut atunci cand pielea devine crocanta si carnea se desprinde usor de pe oase. Pe piata sardinele sunt comercializate: proaspete, congelate, uscate si afumate. Exista si categoria sardinelor la cutie: in ulei, in sos de rosii, in alte sosuri si cu diverse condimente. Sardinele se pot gati astfel:sardine escabeche, sardine la cuptor, sadine la gratar, frigarui de sardine, sardine marinate, sardine gratinate.
Ingrediente: 1 conservă sardine în ulei, 2 morcovi, 1 roșie, 1 castravete cornișor, 2 felii de pâine prăjită, 1/2 lămâie, 10 ml ulei de măsline, 10 ml oțet de mere...
Ingrediente: 100 g spaghete 1 conserva de 125 g de sardine in ulei 1 catel de usturoi 1 fir de ceapa verde 1 ardei iute o lingura de ulei de masline + uleiul din ...
Ingrediente: 12 sardine proaspete, 50 g făină, 200 ml ulei (de preferat de măsline), 1 ceapă mică, 5 căței de usturoi, 1 linguriță cimbru proaspăt (o crenguță), 1 ...
Ingrediente: 500 g sardine, sare, 3 linguri ulei de masline, zeama de la o lamaie, 1 ceapa, 250 ml apa, 3 linguri otet, 1 lingura zahar, 5 boabe de piper negru, 1...
Ingrediente: 1/2 kg file de sardine 2 linguri ulei de masline 1 lingurita de chimion 2 catei de usturoi 1 lingura suc de lamaie 2 rosii o ceapa mica murata patrun...
Ingrediente: 400 g naut fiert 1 buchet de frunze de spanac,spalate,drenate bine de - apa ,taiate,lasate intregi,cum doriti 5-6 rosii cherry,taiate in 1/2 1 ceapa ...
Ingrediente: Am folosit: 1 conserva sardine in ulei 1 conserva sprot afumat 1 conserva macrou in ulei zeama de la o lamaie 3 cepsoare 100 gr unt la temperatu...
Eu prieten bun spunea despre mine, ce-i drept cu mult in urma, ca sunt asemeni unei pisici, poftesc mult la preparetele de peste. Sa-i fi fost pisica in alta viata? Anyway, am gatit azi ceva usor, bun, sper sa va placa. Reteta este urmatoarea: 8 sardine