Petitchef

Sardina la grill (gratar) in saramura

Felul principal
8 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru marinata:

Pentru saramura:

Preparare

  • Se curata pestele de mate,intestine,se taie capetele,se spala si se zvanta.Se amesteca condimentele cu zeama de lamaie, uleiul de masline,usturoiul si se introduc sardinele la marinat cca 20 de minute la temperatura camerei,dupa care se pun la fript la grill sau pe gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
  • Pentru saramura se adauga rosiile taiate felii, ardeiul gras tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, condimente,sare dupa gust si se pun la fiert in cca 2-3 cani cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
  • Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,se mai potriveste de sare,condimente ,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Pestele cand este gata se introduce imediat in saramura fierbinte. Se poate servi si cu mamaliguta.

Poze

Sardina la grill (gratar) in saramura, poza 1
Sardina la grill (gratar) in saramura, poza 2
Sardina la grill (gratar) in saramura, poza 3
Sardina la grill (gratar) in saramura, poza 4
Sardina la grill (gratar) in saramura, poza 5
Sardina la grill (gratar) in saramura, poza 6
Sardina la grill (gratar) in saramura, poza 7
Sardina la grill (gratar) in saramura, poza 8

Întrebări:




Comentarii:

18/01/2014

Delicios daca nu ai scrumbie frte buna si sardina

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/07/2013

O reteta perfecta din punctul meu de vedere

(0) (0) Abuz
08/07/2013

Cred ca e foarte gustos

(0) (0) Abuz
01/06/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Azi o pregatesc

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Curga apa din gura

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Macrou la grill (gratar)
Macrou la grill (gratar)
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ceatal la grill (gratar) cu sos alb
Ceatal la grill (gratar) cu sos alb
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Saramura de biban la grill (gratar)
Saramura de biban la grill (gratar)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Zucchini cu lamaie si feta
Zucchini cu lamaie si feta
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.