Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine.
Ingrediente
4
Ingrediente:
Rețete inrudite
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Mod de preparare:
Am ales piciorusele de la ciuperci, nu numai ca ne mai raman de la ciupercile umplute, ci pentru textura lor. Se toaca marunt si se distuie in unt si ulei de masline pana dispare tot lichidul.
Sardinele din conserva ( nu uitati sa scoateti intestinele), se toaca cu o furculita. Se adauga ciupercutele scurse, smantana, sarea, piperul, boiaua dulce si verdeata tocata.
Foietajul se intinde pe o planseta, se decupeaza cu o forma, rotunduri de Ø 8-9 cm. Se repartizeaza in centru lor compozitia. Se umezeste pe margini cu putina apa si se indoie. Se lipesc si se fac diverse forme, eu am folosit furculita.
Se aseaza in tava si cu o pensula se dau cu ou batul. Se dau la cuptorul tare la inceput, apoi mai incet cca. 15-20 minute.
Se servesc si calde si reci. Compozitiile sunt foarte multe si diverse. Dar incercati si combinatia ciuperci cu sardina, ca au un gust interesant si sunt foarte bune. Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
T
14/12/2013
Reteta e ok ,doar ca e scrisa intr-o limba romana ce ma face sa ma intreb de ce nu au fost lasati corigenti /repetenti in timp util anumiti elevi.Pe viitor recititi reteta dupa ce o scrieti pt a va corecta singuri greselile de ortografie despre care probabil afirmati ca se datoreaza vitezei cu care scrieti si cereti parerea cuiva care nu face greseli de acord in limba romana .Sa vi le arat cu copy paste?"rotunduri"e un cuvant nou in limba romana ?in loc de " ou batul"ar trebui sa citim "ou batut"?samd...

DIANA30,
14/12/2013
Interesanta reteta ... pe blogul tau de ce n-am gasit o rubrica prin care sa ma abonez prin mail ?