Petitchef

Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine.

Antreuri
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Ingrediente:

Preparare

  • Mod de preparare:
    Am ales piciorusele de la ciuperci, nu numai ca ne mai raman de la ciupercile umplute, ci pentru textura lor. Se toaca marunt si se distuie in unt si ulei de masline pana dispare tot lichidul.
    Sardinele din conserva ( nu uitati sa scoateti intestinele), se toaca cu o furculita. Se adauga ciupercutele scurse, smantana, sarea, piperul, boiaua dulce si verdeata tocata.

    Foietajul se intinde pe o planseta, se decupeaza cu o forma, rotunduri de Ø 8-9 cm. Se repartizeaza in centru lor compozitia. Se umezeste pe margini cu putina apa si se indoie. Se lipesc si se fac diverse forme, eu am folosit furculita.
    Se aseaza in tava si cu o pensula se dau cu ou batul. Se dau la cuptorul tare la inceput, apoi mai incet cca. 15-20 minute.

    Se servesc si calde si reci. Compozitiile sunt foarte multe si diverse. Dar incercati si combinatia ciuperci cu sardina, ca au un gust interesant si sunt foarte bune. Pofta buna!


Poze

Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine.
Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine. - poza 2
Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine. - poza 3

Întrebări:




Comentarii (12):

19/12/2014

Excelente si de efect

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2014

De ce se folosesc piciorusele de ciuperci si nu palariile?

(0) (0) Abuz
15/12/2014

Arata f.bine,de incercat

(0) (0) Abuz
15/12/2013

F.buna, trebuie incercata

(0) (0) Abuz
Theodora, 15/12/2013

Ok!! Sunt foarte ok

(0) (0) Abuz
14/12/2013

Cred ca sant f. gustoase.o sa le incerc cu siguranta.

(0) (0) Abuz
14/12/2013

Reteta e ok ,doar ca e scrisa intr-o limba romana ce ma face sa ma intreb de ce nu au fost lasati corigenti /repetenti in timp util anumiti elevi.Pe viitor recititi reteta dupa ce o scrieti pt a va corecta singuri greselile de ortografie despre care probabil afirmati ca se datoreaza vitezei cu care scrieti si cereti parerea cuiva care nu face greseli de acord in limba romana .Sa vi le arat cu copy paste?"rotunduri"e un cuvant nou in limba romana ?in loc de " ou batul"ar trebui sa citim "ou batut"?samd...

(0) (0) Abuz
14/12/2013

Bun.

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 14/12/2013

Interesanta reteta ... pe blogul tau de ce n-am gasit o rubrica prin care sa ma abonez prin mail ?

(0) (0) Abuz
28/11/2013

Bun

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pate de sardine, simplu si rapid
Pate de sardine, simplu si rapid
10 porții
15 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Rulouri de dovlecei cu sardine
Rulouri de dovlecei cu sardine
20 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează