Petitchef

Frigarui de sardine

Felul principal
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1/2 kg file de sardine

2 linguri ulei de masline

1 lingurita de chimion

2 catei de usturoi

1 lingura suc de lamaie

2 rosii

o ceapa mica murata

patrunjel marunt

sare si piper

Preparare

  • Se prepara marinata prin amestecul: uleiului de masline, sare piper, chimion, usturoi zdrobit si a sucului de lamaie.fiecare file de sardine se taie in doua, se pune in marinata si se lasa in frigider timp de 1 ora.
  • Se ruleaza fileurile pentru a fi infipte in betele de frigarui. Se pun frigaruile pe gratar, circa 15 min.
  • Serveste frigaruile cu un sos de rosii, preparat din 2 rosii, sare si piper, doua linguri de ulei, patrunjel, ceapa murata. Se amesteca bine in blender pana se face un sos consistent.

Poze

Frigarui de sardine, poza 1Frigarui de sardine, poza 2Frigarui de sardine, poza 3Frigarui de sardine, poza 4Frigarui de sardine, poza 5Frigarui de sardine, poza 6

Întrebări:



Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Frigarui de pui
Frigarui de pui
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Frigarui de pui marinate
Frigarui de pui marinate
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Frigarui de pui gatit la steamer cu sos de legume
Frigarui de pui gatit la steamer cu sos de legume
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pate de sardine, simplu si rapid
Pate de sardine, simplu si rapid
10 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: