Petitchef

Omuraisu, sardine, oyakodon, ciorba de varza alba, cuburi de carne

Felul principal
2 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
omuraisu

ceapa calita

sos de soia

ketchup


Sardine la cuptor :

rondele de ceapa



tulpini de telina

pestii

dafin


ardei uscati

ulei

un sos din vin alb

ceapa verde tocata

zeama de la o lamaie

cimbru

sare

piper si o foaie de dafin maruntita


Oyako don:

puiul prajit

ouale


Ciorba de varza alba:

el sa beneficieze de o zeama

un ardei

vreo doua rosii

un morcov

un patrunjel

o telina

o ceapa

bors

marar

3 l de apa rece

putina sare

Preparare

  • Etapa 1 - Omuraisu, sardine, oyakodon, ciorba de varza alba, cuburi de carne
    Aveam, pentru minunatul omuraisu, deja fierte orezul si mazarea, pe care le-a tras in tigaie alaturi de o jumatate de ceapa calita, dupa care am adaugat sos de soia si ketchup. De-aici, nu mai trebuie decat sa infasuram compozitia rezultata in omleta si asta-i tot.
  • Sardine la cuptor:
    Pe astea le-am facut la plesneala, am construit un pat din ce legume a gasit: rondele de ceapa, de morcovi, de cartofi, tulpini de telina,
    depus pestii victimizati la odihna cu niscai foi de dafin, usturoi si ardei uscati, acoperit cu ulei si dat la cuptor pana la rumenire.
    S-a executat si un sos din vin alb, ceapa verde tocata, zeama de la o lamaie, cimbru, sare, piper si o foaie de dafin maruntita, fierte pe foc domol pana ce lichidul scade la jumatate.
  • Oyako don:
    adaugand puiul deja prajit
    si ouale, care se tin pe foc un minuti, cu capac.
    Asezam oyako peste don si atat! Foarte bun.
  • Ciorba de varza alba:
    caci stomahul mai doreste si el sa beneficieze de o zeama, fie ea de varza alba. Plus: un ardei, vreo doua rosii, un morcov, un patrunjel, o telina, o ceapa, bors , marar.
    Carnea ar trebui sa fie cam o jumatate de chil si se pune pe foc cu 3 l de apa rece si putina sare. Cand incepe sa fiarba, ii aducem prinos de morcov, patrunjel, telina si ceapa.
    Cand e fiarta pe jumatate, punem varza si ardeiul gras.
    Cand toate sunt fierte, punem rosiile taiate felii si, mai tarziu un pic, acrim dupa gust. Punem putin cimbru si marar si ne oblojim mucoasele.

Poze

Omuraisu, sardine, oyakodon, ciorba de varza alba, cuburi de carne, poza 1Omuraisu, sardine, oyakodon, ciorba de varza alba, cuburi de carne, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de porc cu varza
Ciorba de porc cu varza
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de varza dulce cu afumatura
Ciorba de varza dulce cu afumatura
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca cu carne de pui
Ciorba taraneasca cu carne de pui
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: