Petitchef

Tarta cu praz si cartofi

Felul principal
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor
  • Tarta cu praz si cartofi
  • Tarta cu praz si cartofi, poza 2
  • (2.67/5 - 3 voturi)
Tarta cu praz si cartofi
 

Ingrediente

Numarul de porții: 8
170 g. faina;

3 linguri ulei de floarea soarelui;

1 ou;

cimbru, tarhon, busuioc;

300 gr. cartofi;

250 gr. praz;

2 oua;

150 ml. lapte;

1 lg iute ardei iute;

sare, piper, ceapa verde;

Preparare

  • Pentru aluat a amestecat faina cu putina sare, 3 linguri de ulei, 1 ou, cimbru, tarhon si busuioc si se framanta un aluat omogen. Dupa omogenizare a facut o bila din aluat si am lasat-o in repaus 30 minute.
  • Intre timp a fiert cartofii in coaja, i-a decojit si i-a taiat felii. I-a condimentat cu piper si sare. Prazul l-a taiat felii si l-a tinut 5 minute in apa fiarta. A taiat in plus si 2 fire de ceapa verde.
  • Dupa toate acestea, a intins o foaie rotunda din aluat si am tapetat cu ea forma de tarta unsa in prelabil. A umplut forma cu straturi alternative de cartofi si praz.
  • A amestecat 2 oua cu laptele, sare si piper si a turnat peste umplutura astfel incat sa nu depaseasca marginea aluatului.
  • A turnat deasupra si ceapa verde. A adaugat si putina branza, dar daca nu aveti nu este o problema.
  • A introdus la cuptor tarta pentru aproximativ 35 minute.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: