Petitchef

Tarta cu carne tocata

Altele
2 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

Pentru aluat :

3 dl faina

125 g unt

3 linguri apa


Pentru umplutura :

140 g bacon



2 ardei rosii mari sau 3 mici

1 lingurita busuioc tocat

1 lingurita maghiran

2 liguri otet de vin rosu

2dl apa

1,5 dl smantana

sare


Pentru uns :

1 ou

Preparare

  • Se pregateste aluatul. Trebuie sa mentionez ca aceasta tarta nu are baza de aluat, acesta se pune doar deasupra. Este insa foarte gustos.
    Se amesteca ingredientele pentru aluat, untul fiind in prealabil tinut la temperatura camerei.
  • Se pune intr-o folie de palstic si se da la frigider pentru circa 30 de minute.
    Se pune baconul taiat fasii la prajit. Se adauga ceapa taiata marunt.
  • Se adauga carnea tocata. Si apoi ardeii taiati cubulete.
    Am adaugat sarea, busuiocul, maghiranul si apa si am lasat aromele sa se intrepatrunda
    circa 5 minute.
  • Se adauga smantana si se amesteca, tinandu-se pe foc inca 4-5 minute. Se pune totul intr-o forma de tarta.
  • Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie de circa 2 mm grosime.
  • Se taie fasii, daca aveti cu un cutit special pentru saleuri.
    Dupa cum bine se observa din pozele mele, cu orientarea stau mai prost, iar fasiile mele au iesit cam grosolane.
  • Se aseaza fasiile de aluat peste tarta si se ung cu ou batut. Se da la cuptor, 225 grade pentru circa 25 de minute.
    Servit tarta calda, cu salata de rosii, castraveti si avocado si a fost un adevarat regal.

Poze

Tarta cu carne tocata, poza 1
Tarta cu carne tocata, poza 2
Tarta cu carne tocata, poza 3
Tarta cu carne tocata, poza 4
Tarta cu carne tocata, poza 5

Întrebări:




Comentarii:

tucute, 18/10/2020

Eu fac asa:170 g făină, 150 g unt,un ou,n praf de sare,frământ si dau la rece, pregătesc umplutura,150 g șuncă,salam,resturi din frigider, 250 g telemea, 5 ouă, 3 linguri de smantana,o bucățică de cașcaval pentru gratinat,sare si piper. Mixez ouăle cu sare si piper,adaug smamtana, mixezi,amestec cu șuncă si telemea,pun peste foia de aluat întinsă înainte, poti folosi orice tava vrei,rotundă sau pătrată,apoi pui cascaval raș si dai la copt la 180 de grade,45 de minute.Cu tin fac același aluat dar în compoziție pun 4 conserve mici de tin fără ulei,rondele de roșii,așez si rad cașcaval,deci fără ou si smantana .Pofta mare.

(0) (0) Abuz
CARMENICA
CARMENICA, 12/02/2010

Dupa poza,mia- facut pofta! Cred ca am sa fac si eu!

(0) (0) Abuz
fratila ioana, 11/02/2010

Arata bine ,cred ca e si buna.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta de carne cu dovlecei
Tarta de carne cu dovlecei
4 porții
1h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu spanac si carne tocata.
Tarta cu spanac si carne tocata.
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu spanac si carne tocata.
Tarta cu spanac si carne tocata.
8 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
2.2 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei