Petitchef

Tarta cu carne tocata

Altele
2 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Pentru aluat :

Pentru umplutura :

Pentru uns :

Preparare

  • Se pregateste aluatul. Trebuie sa mentionez ca aceasta tarta nu are baza de aluat, acesta se pune doar deasupra. Este insa foarte gustos.
    Se amesteca ingredientele pentru aluat, untul fiind in prealabil tinut la temperatura camerei.
  • Se pune intr-o folie de palstic si se da la frigider pentru circa 30 de minute.
    Se pune baconul taiat fasii la prajit. Se adauga ceapa taiata marunt.
  • Se adauga carnea tocata. Si apoi ardeii taiati cubulete.
    Am adaugat sarea, busuiocul, maghiranul si apa si am lasat aromele sa se intrepatrunda
    circa 5 minute.
  • Se adauga smantana si se amesteca, tinandu-se pe foc inca 4-5 minute. Se pune totul intr-o forma de tarta.
  • Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie de circa 2 mm grosime.
  • Se taie fasii, daca aveti cu un cutit special pentru saleuri.
    Dupa cum bine se observa din pozele mele, cu orientarea stau mai prost, iar fasiile mele au iesit cam grosolane.
  • Se aseaza fasiile de aluat peste tarta si se ung cu ou batut. Se da la cuptor, 225 grade pentru circa 25 de minute.
    Servit tarta calda, cu salata de rosii, castraveti si avocado si a fost un adevarat regal.


Poze

Tarta cu carne tocata
Tarta cu carne tocata - poza 2
Tarta cu carne tocata - poza 3
Tarta cu carne tocata - poza 4
Tarta cu carne tocata - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

Bebe, 13/02/2021

De cand se masoara cantitatea de faina in decilitri? Nu mai bine in centrimetri cubi???

(0) (0) Abuz
cristina, 13/02/2021

Ce inseamna 3 dl faina ?

(0) (0) Abuz
tucute, 18/10/2020

Eu fac asa:170 g făină, 150 g unt,un ou,n praf de sare,frământ si dau la rece, pregătesc umplutura,150 g șuncă,salam,resturi din frigider, 250 g telemea, 5 ouă, 3 linguri de smantana,o bucățică de cașcaval pentru gratinat,sare si piper. Mixez ouăle cu sare si piper,adaug smamtana, mixezi,amestec cu șuncă si telemea,pun peste foia de aluat întinsă înainte, poti folosi orice tava vrei,rotundă sau pătrată,apoi pui cascaval raș si dai la copt la 180 de grade,45 de minute.Cu tin fac același aluat dar în compoziție pun 4 conserve mici de tin fără ulei,rondele de roșii,așez si rad cașcaval,deci fără ou si smantana .Pofta mare.

(0) (0) Abuz
CARMENICA
CARMENICA, 12/02/2010

Dupa poza,mia- facut pofta! Cred ca am sa fac si eu!

(0) (0) Abuz
fratila ioana, 11/02/2010

Arata bine ,cred ca e si buna.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tartă tatin cu șalotă și feta
Tartă tatin cu șalotă și feta
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2 h 40 m
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Retete cu carne tocata Retete cu carne tocata „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează