Petitchef

Spata de porc umpluta cu ceapa verde caramelizata

Altele
8 porții
20 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Alegem intai o bucata de1 kg de spata de porc.E important sa cumparam mereu carne de calitate.Animalele crescute in timp scurt in scopul de a da multa carne au un gust insipid,si o textura atoasa.Cu cat mai natural cu atat mai bine.Vom desface bucata de carne intr-o felie unica.
    Frecam bucata de carne cu sare si piper pe ambele parti.Daca aveti condimente preferate la care nu reusiti sa renuntati cand e vorba de carne de porc,be my guest.
    Intr-o tigaie mai larga punem 2 linguri bune de unt,una de zahar,si 2 catei de usturoi intregi.Punem pe foc iar cand incep sa bolboroseasca adaugam firele de ceapa verde curatate si uscate cu un servet.Le intoarcem si le lasam pana se caramelizeaza,deci pana se vor rumeni.Acum presaram sare,piper si turnam vinul rosu.Acoperim cu un capac si lasam pana se inmoaie.Puteti folosi mai multa ceapa decat mine,isi micsoreaza volumul la fiert.Sau puteti folosi chiar si ceapa “matura” taiata in sferturi.Poate ca pe unii nu ii va convinge zaharul,insa stati linistiti,nu va afecta gustul sub nici o forma,iar in reteta originala erau 2 linguri de zahar.Cand ceapa e innabusita bine o scoatem pe o farfurie.
    Incingem cuptorul la 170 grade.
    Intindem ceapa peste felia uriasa de carne si rulam.Legam ca in video-ul din link-ul precedent (in caz ca nu reusiti sa legati bine capetele puteti “inchide” infingand cateva scobitori.
    Intr-o cratita mai inalta punem 2-3 linguri de masline si prajim carnea pe toate partile,in scopul sigilarii sucului.Punem animalutul intr-o tigaie de cuptor ,iar deasupra plimbam tot sosul ramas de la ceapa.Acoperim bine cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 2 ore,poate chiar si mai bine.Ultimele 5 minute putem lua folia de aluminiu,pentru a o rumeni putin.Ideal ar fi sa lasati la racit,apoi sa indepartati sfoara , sa taiati feliile si sa le asezati in sos,apoi sa le incalziri pe aragaz.Astfel vor absorbi mai mult sos si veti fi taiat niste felii perfecte.
    Serviti cu sosul ramas alaturi de garnitura preferata,poate cu niste legume fierte la abur si sotate in putin unt.Este excelenta !


Întrebări:




Comentarii:

Coclender, 15/03/2019

Am incercat aceasta reteta si este excelenta, toate persoanele care au gustat din ea au zis ca e deosebit de buna...
Eu am gatit-o pentru seara...iar ce a ramas am papat-o a doua zi...dar va spun ca a doua zi ...dupa ce au stat feliile in sos a fost si mai gustoasa...
Felicitari...

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
07/05/2019

Ba, nu mai "refula", ba!

(0) (1) Abuz
17/09/2013

Ok

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Cei mai tari

(0) (0) Abuz
20/07/2012

Excelenta! Ignora-l pe carcotasul care da o stea fiecarei retete doar pentru a refula (numai el stie de ce). Frustratul fara argumente...

(1) (0) Abuz
22/01/2012

La pamant!

(0) (2) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
8 porții
1 h 4 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Choux cu foie gras si confit de ceapa
Choux cu foie gras si confit de ceapa
20 porții
55 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Ceapă roșie murată
Ceapă roșie murată
6 porții
24 h 5 m
Foarte ușor
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto verde - pesto alla genovese
Pesto verde - pesto alla genovese
4 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează