Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!
Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!
Un clasic al bucătăriei italiene: frittata cu ceapă! Acest fel de mâncare economic, ușor de făcut și gustos pe care toată familia îl va iubi ;-) Pur și simplu călește ceapa într-o tigaie cu capac, prepară un amestec de ouă și parmezan , apoi gătește-l în tigaie pentru câteva minute. Frittata poate fi servită ca fel principal, însoțită de o salată sau ca aperitiv, tăiată în mici părți ! Cel mai bun lucru la această rețetă este că se consumă atât caldă cât și rece :-)
Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri folosind mandolina (dacă nu aveți una, puteți tăia fâșii subțiri cu un cuțit).
Turnați ulei de măsline în tigaie și adaugați feliile de ceapă, apoi căliți aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecând din când în când (ceapa trebuie să fie translucidă).
Între timp, bateți ouăle într-un castron. Adăugați parmezanul ras, un praf de sare, un praf de piper și amestecați totul bine.
Când ceapa este fiartă, răspândiți-o uniform pe fundul tigăii. Adaugați apoi amestecul de ouă bătute, asigurându-vă că este distribuit uniform (recomandăm să țineți tigaia de mâner și să o rotiți pentru a întinde amestecul). Gătiți frittata aproximativ 7 minute la foc mediu/mic cu capacul pus.
Verificați dacă marginile se desprind ușor și dacă fundul este bine gătit. Apoi întoarceți frittata de ceapă folosind o farfurie (sau un capac plat).
Continuați să gătiți pe cealaltă parte aproximativ 4-5 minute la foc mediu, fără capac.
Gata, frittata de ceapă este gata. O puteți servi caldă sau rece, depinde de dvs.!
Pot păstra frittata de ceapă? Puteți păstra frittata la frigider timp de 2 zile, acoperită etanș cu folie alimentară sau așezată într-un recipient ermetic.
Ce pot folosi în loc de parmezan ras? Pentru frittata de ceapă, va funcționa și grana padano ras sau pecorino ras. Dacă folosiți pecorino, adăugați mai puțină sare la ouăle bătute.
Pot face frittata de ceapă la cuptor? Desigur, odată ce ceapa este fiartă, se adaugă peste ouăle bătute și se amestecă. Transferați apoi totul într-un vas tapetat cu hârtie de copt în partea de jos și coaceți la 200°C aproximativ 20-25 de minute.
Ce ceapă să folosiți pentru frittata? Folosiți ceapa cu gust ușor, ca ceapa alba!
Comentarii:
F.Buna!!