Petitchef

Ceapă roșie murată

Pentru cei care nu știu, murăturile sunt legume care sunt scufundate într-o soluție de oțet sau saramură și servesc ca și condimente în multe feluri de mâncare! Termenul provine din verbul englezesc „to pickle” care înseamnă „a conserva în saramură”. Acest lucru permite ca legumele să fie păstrate mai mult timp, oferindu-le în același timp un gust bun. Nu ezitați să experimentați cu diferite legume (conopidă, castraveți, morcov, ridichi și multe altele) :-)

Acompaniamente
6 porții
5 min
24 ore
Foarte ușor
52 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 1.36 (0.23€/porție)

Materiale

  • 1 borcan de 1L

Preparare

  • Etapa 1 - Ceapă roșie murată
    Spălați și curățați ceapa roșie, apoi tăiați-o felii subțiri.
  • Etapa 2 - Ceapă roșie murată
    Într-o cratiță amestecați oțetul alb și zahărul brun. Aduceți totul la fiert, apoi amestecați cu sarea și boabele de piper roz. Lăsați să se răcească.
  • Etapa 3 - Ceapă roșie murată
    Puneți ceapa în borcan. Turnați amestecul de oțet în borcan.
  • Etapa 4 - Ceapă roșie murată
    Închideți borcanul și lăsați să se odihnească cel puțin 24 de ore la frigider înainte de servire.
  • Etapa 5 - Ceapă roșie murată
    Murăturile tale sunt gata să completeze toate preparatele tale!

Observații:

Cât timp se păstrează murăturile?
Până la o lună, la frigider într-un borcan ermetic. Cu cât le lasați mai mult să stea, cu atât gustul va fi mai puternic.

Ce oțet să folosiți pentru murături?
Puteți folosi și oțet de cidru, vin alb sau vin roșu.

Ce ceapă să folosiți pentru murături?
Puteți folosi orice ceapă pentru a face această rețetă! Nu ezitați să faceți această rețetă cu alte legume precum castraveți, conopida, morcovi, toate gusturile sunt permise!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (78g)
Calorii: 51Kcal
  • Carbo: 9.4g
  • Grăsimi: 0.1g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.2g
  • Fibre: 0.2g
  • Zahăr: 8.9g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 3

Poze

Ceapă roșie murată
Ceapă roșie murată - poza 2
Ceapă roșie murată - poza 3
Ceapă roșie murată - poza 4
Ceapă roșie murată - poza 5
Ceapă roșie murată - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dahl cu linte rosie
Dahl cu linte rosie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează