
Gătit ușor și gustos
Meniul zilei


Supa super cremoasa de legume la thermomix
Felul principal
Babka-cozonacul european
DesertSmochinele - superfruct

Smochinele proaspete se pot consuma coapte si crude. Pe cele uscate le puteti consuma ca atare sau preparate in compot de fructe uscate. Smochinele uscate pastreaza integral calitatile fructelor proaspete dar au o valoare dubla a caloriilor, prin uscare fiind elimina apa naturala din smochine.
Daca mancati trei smochine proaspete veti lua din acestea 350 de miligrame de potasiu (~ 10% din DZR de potasiu). Daca consumati trei smochine uscate, cantitatea de potasiu este mai mare, 400 miligrame.
Crude sau uscate, smochinele au proprietati diuretice, laxative, emoliente. In acelasi timp, aceste fructe au efect remineralizant, tonifiant datorita bogatiei de vitamine si minerale.
Smochinele prelucrate sunt utilizate pentru a face placinte, budinci, prajituri, produse depanificatie, gemuri, jeleuri. Dintre preparatele obtinute din smochine amintim: tarta de smochine, dulceata de smochine, iaurt cu smochine, smochine la cuptor, rulada de smochine sau mere coapte umplute cu smochine.
Smochinele uscate pot fi mancate cu cerealele, cu fulgii de ovaz sau pot fi taiate si consumate cu piure.
Ultimele rețete postate

Mango sago, desertul asiatic cu tapioca și mango care cucerește prin simplitatea sa

Nachos cu topping perfect pentru o cină aperitiv!

Chutney de mango făcut în casă: condimentul indian dulce care merge cu orice

Pui cu ardei și dovlecei la friteuză cu aer: gata în 20 de minute!

Clătite tip rulouri de scorțișoară, pentru iubitorii de scorțișoară

Mango bingsu- desertul coreean delicios cu mango

Granola express la airfryer

Vinete umplute cu mozzarella gratinată

Crema de dovlecei, măr verde și iaurt - gata în 30 de minute

Carpaccio de scoici cu vinaigreta citrica si fistic - un antreu elegant si usor de preparat

Kebab lavash cu tortilla, ușor de gătit în airfryer!

Lavash kebab cu tortilla, faimoasele kebaburi ușor coapte în cuptor!
Articole Petitchef





