Cum se fac galuste pufoase din gris?

duminică 8 decembrie 2013 15:12
Cum se fac galuste pufoase din gris?

Ei bine pentru topicul de astazi a trebuit sa deschid cutia secretelor, plus ca am mai sunat si cativa prieteni si am mai apelat si la ajutorul familiei. Da, galustele din gris sunt delicioase, daca sunt pufoase!

Si daca tot am ajuns la concluzia ca rezultatul trebuie sa fie pufos, sa ne intoarcem la baza si sa vedem ce vraji si potiuni trebuie sa folosim ca sa innobilam o delicioasa supa.


De ce avem nevoie (pentru o supa de 6-8 litri)?

  • 2 oua;
  • 8-9 linguri gris;
  • 1 varf cutit sare;
  • 1 vf cutit praf de copt;
  • o lingurita de ulei
  • un castronel

Atentionam ca lingurile de gris de pun treptat pe masura incorporarii si uneori sunt suficiente mai putine, asta si in functie de marimea oualor sau a lingurilor.

Tehnica: se sparg ouale intr-un castonel, se adauga varful de sare si se bat bine cu o furculita. Adaugam treptat cate o lingura de gris si incepem sa incorporam. Cand ajungem la consistenta dorita (sa nu fie o compozitie prea tare, dar nici sa nu curga) se adauga praful de copt si se amesteca bine apoi se adauga si lingurita de ulei si se omogenizeaza. Lasati 5 minute sa respire amestecul, iar cand sunteti gata sa le adaugati in supa mai amestecati o data.

Supa trebuie adusa la o temperatura moderata, mai exact sa nu fiarba in clocot si pentru asta va sugeram sa agaugati o cana rece de apa sau de supa fiarta in prealabil si racita. Se da focul mic si se incepe formarea si turnarea acestora in supa.

Pentru a da o forma aspectoasa va sugeram sa utilizati o lingura mai mica pe care sa o introduceti inainte de prima utilizare in supa, astfel incat compozitia sa se dezlipesca usor de ea.

Forma rotunda a galustelor sa da cu ajutorul a doua linguri, plimband compozitia dintr-o lingura in alta, ori puteti folosi o lingurita si sa va ajutati de marginea castronului cu compozitie pentru a da forma dorita.

Galusca astfel formata se introduce in supa pana cand se desprinde singura de lingura si se repeta pana la terminarea compozitiei.

Dupa terminare se acopera vasul pentru cca 10 minute. Daca nu se intorc in timpul fierberii, le puteti intoarce si pe partea cealalta, drept pentru care le mai lasati sa fiarba 7 minute.

Pont: intrucat galustele se vor umfla, folositi pentru turnarea compozitiei in supa o lingurita pe care o umpleti cu varf cu compozitie. Inainte de prima utilizare inmuiati lingurita in supa, in partea mai grasa astfel incat sa se creeze o pelicula ce va ajuta compozitia sa se desprinda usor.


Spor la treaba!



Comentarii

Notează articolul:

  • pagina 1 / 5
Stefan, 22/07/2020

Cea mai proastă rețetă. E o tâmpenie să pui praf de copt sau bicarbonat de sodiu.Bicarbonatul de sodiu și praful de copt au alte întrebuințări. Si vă rog, nu mai postati prostii(aflarea în treabă la români).

(4) (0) abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 17/07/2019

Cea mai mare idiotenie pe care am auzit-o: sa pui ulei si praf de copt in galusti! Hahahahaha!!!! Da, au unele imaginatie bogata, dar atat! Pentru galusti nu ai nevoie decat de ou, gris si sare, atat! Albusul se bate cu putina sare tare de tot, ca pentru bezea, se adauga galbenusul si grisul pana se obtine o compozitie fosnitoare care se poate modela cu lingura sau lingurita; cu cat e albusul batut mai bine cu atat ies galustile mai pufoase. De 40 de ani fac asa galustile si intotdeaunba mi-au iesit perfecte, niciodata nu le-am gresit.

(6) (1) abuz
l2431225, 09/07/2019

Voi incerca aceasta reteta !

(0) (2) abuz
danucu, 04/07/2019

Oua sare si gris clar fac cele mai fine galusti !!!!! secretul este sa bati ouale foarte bine !!!! fara sa le separi albusurile de galbenus ca nu facem prajituri

(4) (1) abuz
19/07/2018

Ce prostie,galuste de gris cu bicarbonat!!!!!!! Am 74 de ani si nu am auzit in viata mea galuste cu bicarbonat si cu ulei . ''RUSINE '' asa bucatarese .

(5) (3) abuz
violeta, 19/07/2018

Cat venin poate sa iasa unora din gura.Eu fac galuste de 1 an cu putin bicarbonat si poate nu stiti cat de sanatos este.Pana acum le faceam cu oua+ulei+gris+sare.Dar m-a invatat cineva sa pun bicarbonat si de atunci numai asa le fac.Nu sunt reticenta la ce e nou.Si mai e o problema,daca sunteti asa destepte,nu inteleg ce cautati pe site-uri cu retete.Cam atat am avut de scris.

(7) (2) abuz
Mira, 17/06/2018

Cum sa pui praf de copt în găluști? Îți ies găluști super pufoase doar din ou și gris, iar la sfârșit torni putina apa rece peste.. Pe lângă,, secrete,, de genul praf de copy, bicarbonat, untura...azi-mâine aud ca se baga drojdie :)))

(5) (2) abuz
20/02/2016

Sehr sehr gut !

(0) (1) abuz
10/10/2015

EXCELENTE.

(0) (1) abuz
11/09/2015

Bun

(0) (1) abuz
  • pagina 1 / 5