Cum se fac galuste pufoase din gris?Ei bine pentru topicul de astazi a trebuit sa deschid cutia secretelor, plus ca am mai sunat si cativa prieteni si am mai apelat si la ajutorul familiei. Da, galustele din gris sunt delicioase, daca sunt pufoase !
Si daca tot am ajuns la concluzia ca rezultatul trebuie sa fie pufos, sa ne intoarcem la baza si sa vedem ce vraji si potiuni trebuie sa folosim ca sa innobilam o delicioasa supa.


De ce avem nevoie (pentru o supa de 6-8 litri)?
- 2 oua ;
- 8-9 linguri gris;
- 1 varf cutit sare;
- 1 vf cutit praf de copt;
- o lingurita de ulei
- un castronel

Atentionam ca lingurile de gris de pun treptat pe masura incorporarii si uneori sunt suficiente mai putine, asta si in functie de marimea oualor sau a lingurilor.

Tehnica: se sparg ouale intr-un castonel, se adauga varful de sare si se bat bine cu o furculita. Adaugam treptat cate o lingura de gris si incepem sa incorporam. Cand ajungem la consistenta dorita (sa nu fie o compozitie prea tare, dar nici sa nu curga) se adauga praful de copt si se amesteca bine apoi se adauga si lingurita de ulei si se omogenizeaza. Lasati 5 minute sa respire amestecul, iar cand sunteti gata sa le adaugati in supa mai amestecati o data.

Supa trebuie adusa la o temperatura moderata, mai exact sa nu fiarba in clocot si pentru asta va sugeram sa agaugati o cana rece de apa sau de supa fiarta in prealabil si racita. Se da focul mic si se incepe formarea si turnarea acestora in supa.

Pentru a da o forma aspectoasa va sugeram sa utilizati o lingura mai mica pe care sa o introduceti inainte de prima utilizare in supa, astfel incat compozitia sa se dezlipesca usor de ea.

Forma rotunda a galustelor sa da cu ajutorul a doua linguri, plimband compozitia dintr-o lingura in alta, ori puteti folosi o lingurita si sa va ajutati de marginea castronului cu compozitie pentru a da forma dorita.

Galusca astfel formata se introduce in supa pana cand se desprinde singura de lingura si se repeta pana la terminarea compozitiei.

Dupa terminare se acopera vasul pentru cca 10 minute. Daca nu se intorc in timpul fierberii, le puteti intoarce si pe partea cealalta, drept pentru care le mai lasati sa fiarba 7 minute.

Pont: intrucat galustele se vor umfla, folositi pentru turnarea compozitiei in supa o lingurita pe care o umpleti cu varf cu compozitie. Inainte de prima utilizare inmuiati lingurita in supa, in partea mai grasa astfel incat sa se creeze o pelicula ce va ajuta compozitia sa se desprinda usor.

Spor la treaba !