Supa de rosii cu galuste.

De LALYCALALYCA
(4.56/5 - 1029 voturi)
133 comentarii


Ingrediente

* 500 gr rosii
* 2 cutii rosii decojite
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1 telina
* 1 ceasca de gris
* 3 oua
* 3 linguri ulei
* piper,sare
* leustean verde

Preparare

Oparim rosiile cateva minute sa le putem curata pielitele.Le taiem cubulete.

Taiem,morcovii,telina si ceapa cubulete.

Se pun morcovii,telina si ceapa la calit..Le calim bine,apoi adaugam rosiile si rosiile din cutie.

Adaugam circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba bine zarzavatul.

Intre timp facem galustele.Se separa albusul de galbenus.Se bate albusul bine cu un praf de sare.Cand a devenit pufos se adauga galbenusul,apoi grisul in ploaie.Se condimenteaza cu piper.

Cand s-a fiert bine zarzavatul,dam oala de pe foc.Strecuram supa.Zarzavatul rezultat se paseaza printr-o strecuratoate sau se mixeaza la blender pana devine o pasta.

Se pune din oala pe foc si se adauga zarzavatul pasat.

Se fac cu lingura galusti care se pun in supa.Se lasa sa fiarba bine grisul.

La sfarsit se adauga leusteanul verde.

Printează paginaAdaugă la favorite
De LALYCALALYCA



Punctează această reţetă:

Comentarii (133):

3 / 5
Postat 24/11/2013, 08:56

Nu sunt de acord cu unele aspecte, dar este doar opinia mea legata de modul in care m-am invatat sa gatesc aceasta reteta. In primul rand, leusteanul nu are ce cauta in supa. Albusul se bate spuma, dar se adauga incet, prin rasturnare, in galbenus, ca la retea de pandispan, desi eu la galuste bat ouale intregi si adaug incet grisul. La sfarsit, torn cateva picaturi de apa si las compozitia cateva minute pana la formarea galustelor, iar apoi cu o lingura fierbinte incep sa le adaug in supa, care trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu fiarba.Dar, fiecare gospodina are propriile retete si important este ca membrii familiei sa fie multumiti de preparatul facut.

(1) (1) Abuz
_Didi
5 / 5_Didi
Postat 06/10/2013, 20:23

Comentariul tău: cred ca e foarte gustoasa dar mi se pare cam multa apa! Mai editeaza te rog si precizeaza cutiile de rosii sa fie mari sau mici (ce gramaj aproximativ) . si pt incepatori e bine sa le dai un timp de fierbere pt galusti (sau un indiciu, pana se rifica la suprafata si se intorc). Foarte bun!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/10/2013, 13:39

E intr-adevar excelenta,eu o fac toata vara dar nu-i mai pun rosii din conserva ci pur si simplu dau prin separator 1kg de rosii pe care le pun peste zarzavatul calit si completez cu apa sau cu supa si,ca sa fie altceva decat o ciorba obisnuita, in loc de leustean pun frunze de telina,

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/03/2014, 10:48

[Eu as vrea sa o incerc aceasta supa delicioasa.Bravo voua astia care ati postat aceasta RETETA este misto.Chiar daca nu am incercato ii simt gstul si mirosul de aici.Bravo voua.Sa fiti mandri de aceasta reteta , ca va adus o groaza de comentai pozitive si smechere.]

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 24/01/2016, 08:52

De ce 4 l de apa pt. 8 portii? dupa ce am introdus aproape 1 kg de rosii naturale dar si conserve, plus zarzavat? O telina poate avea intre 150 g si 1 kg! Doar un morcov? doar o ceapa la 4 l apa? Si unde, unde este ardeiul gras rosu?? care da dulceata!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/10/2013, 09:24

F.F.BUNĂ această supă. F.sănătoasă, mai ales pentru cei mici, dar și pentru bunicii noștri,care necesită un regim alimentar deosebit. Ah, vreau să precizez: eu, la supe, folosesc pătrunjel! Felicitări pentru rețetă!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/09/2015, 18:26

DEZMAT CULINAR - O BUNATATE , RACORITOARE VARA SI FOARTE IMBIETOARE IARNA PRIN GUSTUL DEOSEBIT DE BUN, COLORITUL SUPERB DE LA ROSII IAR GALUSTELE RASFATATE PLUTESC CA NISTE SUBMARINE. DOAMNE AJUTA-NE CU ASA BUNATATE !

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 18/05/2013, 08:57

Pt galustile de gris ati scris o ceasca ,la 3 oua ,cam ce fel de ceasca?de cafea sau mai bine zis exact cate grame de gris la 3 uoa ,ca-mi ies de foarte multe ori tari,ca piatra,asta imi da mie de cap..mersi,

(2) (0) Abuz
4 / 5
Postat 24/01/2016, 09:54

Nu se pune leustean, este clar.Cel mai bine se preteaza patrunjelul dar eu una, pun cimbru uscat mai spre sfarsitul fierberii si mai adaug o lingurita plina cu zahar mai ales daca rosiile sunt acre.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/07/2013, 12:14

Mama,mama ce bunatate.acum ca e vara numai supa de rosii cu galusti mananc.e foarte buna.
eu nu pun leustean ,incercati cu busuioc verde si frunze de telina.prinde supa o aroma minunata.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBouillabaisse – de la mancarea pescarilor, la supa cu renume internationalBouillabaisse – de la mancarea pescarilor, la supa cu renume international

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale