Petitchef

Supa de rosii cu galuste.

Felul principal
8 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
* 500 gr rosii

* 2 cutii rosii decojite

* 1 ceapa

* 1 morcov

* 1 telina

* 1 ceasca de gris

* 3 oua

* 3 linguri ulei

* piper,sare

* leustean verde

Preparare

  • Oparim rosiile cateva minute sa le putem curata pielitele.Le taiem cubulete.

    Taiem,morcovii,telina si ceapa cubulete.

    Se pun morcovii,telina si ceapa la calit..Le calim bine,apoi adaugam rosiile si rosiile din cutie.

    Adaugam circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba bine zarzavatul.

    Intre timp facem galustele.Se separa albusul de galbenus.Se bate albusul bine cu un praf de sare.Cand a devenit pufos se adauga galbenusul,apoi grisul in ploaie.Se condimenteaza cu piper.

    Cand s-a fiert bine zarzavatul,dam oala de pe foc.Strecuram supa.Zarzavatul rezultat se paseaza printr-o strecuratoate sau se mixeaza la blender pana devine o pasta.

    Se pune din oala pe foc si se adauga zarzavatul pasat.

    Se fac cu lingura galusti care se pun in supa.Se lasa sa fiarba bine grisul.

    La sfarsit se adauga leusteanul verde.

Întrebări:

E supa mea preferata, pacat ca-mi ies galustile tari , nu pufoase, de ce??

Răspuns:

Buna,intotdeauna pui cate putin gris,trebuie sa iasa un aluat ca cel de chec,nu foarte tare,deoarece galustile vor iesi tari.Dup ce ai pust grisul,se lasa 5 minute sa se umfle grisul si apoi le pui in supa.

Ciuperci in supa asta sant bine venite?

Răspuns:

Nu am incercat nici o data varianta cu ciuperci.Dar fiecare poate adauga ce doreste in plus.Cred ca va fi delicioasa si cu ciuperci.

Buna eu am facut reteta dar mi s-au sfarmat galustele si nu inteleg dc,ca doar am facut exact cum scrie,imi puteti da un sfat?

Răspuns:

Eu bat ouale bine cu un tel,apoi adaug sare si grisul in ploaie unde mestec cu lingura.Apoi le las circa 10 minute sa se unfle grisul.Iau circa un sfert din aluat cu lingura si pun in oala care fierbe,apoi ud lingura in supa de fiecare data sa nu se lipeasca compozitia.Le las sa fiarba bine pana cand grisul este fiert.




Comentarii (133):

25/07/2015

Mai ales in aceste vremuri..!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/04/2014

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/02/2014

Foarte buna...cine stie,cunoaste....:) multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/01/2014

Very very good

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2013

Este foarte buna dar dupa parerea mea este mai potrivit patrunjelul decat leusteanul

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
11/11/2013

Se pune patranjel nu leustean...asa cred eu ca e mai bine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/10/2013

Este meserie tata aceasta supa :))))

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
07/10/2013

Reteta incompleta.

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:suuuuper!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/10/2013

Gustoasa rau de tot.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de rosii de iarna
Supa de rosii de iarna
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de rosii cu galuste
Supa de rosii cu galuste
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supa de rosii cu galuste (reteta video)
Supa de rosii cu galuste (reteta video)
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa rece de pepene si rosii
Supa rece de pepene si rosii
2 porții
10 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salataCum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: