Petitchef

Cartofi taranesti cu cabanos, slanina si ou

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cartofii se spala si se fierb in coaja 30 de minute, in apa cu sare. Intre timp se taie ceapa nu prea marunt, se taie bucatele cabanosul si slanina afumata si se pun toate la calit in ulei pana cand ceapa se moaie si se rumenesc carnatii si slanina.
  • Dupa ce se racesc cartofii, se curata de coaja, se taie felii mai marisoare si se pun intr-o tava unsa bine cu ulei sau cu unt, se da sare si piper apoi se pune deasupra amestecul de ceapa, slanina si carnati.
  • Usturoiul curatat si taiat bucatele se presara peste compozitia din tava. Cu dosul lingurii se fac 4 sau 8 cuiburi si se sparg ouale. A pus doar 4 oua, ca era seara si mi s-a parut si asa mancarea destul de consistenta.
  • La urma se pune parmezanul ras si se da tava la cuptorul bine incins in prealabil aproximativ 20 de minute, sau pana cand sunt gata ouale si este topit parmezanul de deasupra.
  • Mancarea asta, asa cum am facut-o eu, are lejer cam 300 de calorii la suta de grame, deci vreo 800-1000 de calorii per portie. Daca sunteti la regim, 100-150 de grame de pofta ajung. Cam atat mi-a pus si e in farfurie.


Poze

Cartofi taranesti cu cabanos, slanina si ou
Cartofi taranesti cu cabanos, slanina si ou - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

21/09/2013

Cool

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
2 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi în friteuza cu aer
Cartofi în friteuza cu aer
3 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cartofi umpluti cu somon
Cartofi umpluti cu somon
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi gratinați la air fryer
Cartofi gratinați la air fryer
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează