Challah- paine cu oua
Ingrediente
4
Pentru uns:
Pt presarat, optional:
Cost estimat: 2.31Euros€ (0.58€/porție)
Rețete inrudite
Oua jumari
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste se adauga ouale, mierea, sarea apoi treptat faina.
- Se framanta un aluat vartos, dar fin. Se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza volumul.
- Taina:
Incalziti cuptorul la 170F, stingeti-l, lasati-l 10 minute sa se recoreasca usor si puneti bolul cu aluat in cuptor. Ati creat astfel un loc caldut si ferit de curentii de aer. - Aluatul dospit se imparte in 6 parti egale fiecare parte se intinde cu sucitorul intr-un dreptunghi de 3-5mm grosime si se ruleaza ca in imagine.
- Din aluatul rulat astfel formam un snur, video clipul arata foarte clar cum se procedeaza procedam la fel de alte 5 ori snururile se prind la capat cu o greutate si se incepe impletirea lucram mereu cu cele 2 snururi care sunt in margine.
- Mai departe las clipul sa va ghideze, e mult mai simplu decat 'transmite' imaginea cu rezultatul final. Zau.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 775Kcal
- Carbo: 122.7g
- Grăsimi: 19.8g
- Grăsimi sat.: 3.4g
- Proteine: 22g
- Fibre: 6g
- Zahăr: 19.9g
- ProPoints: 21
- SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (258g)