Petitchef

Paine iraniana - Nan e Barbari

Altele
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Intr-un castron facem maiaua - dizolvam drojdia in lapte caldut si adaugam o mana de faina si lingura de zahar, amestecam si lasam la caldurica vreo 15-20 de minute.
  • Cernem faina intr-un lighean suficient de mare si adaugam maiaua.
  • Framantam bine vreo 10 minute - daca faina dvs este foarte uscata si coca vi se pare tare, mai puteti adauga putin lapte caldut.4. Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 20-30 minute la caldura.5. Dupa ce a crescut, punem faina pe masa si impartim aluatul in patru sau cinci parti.
  • Fiecare parte o framantam pana ce nu se mai lipeste de mana, intindem o foaie lunguiata cam de 2 cm grosime.
  • Pe aluat formam cu degetele santuri longitudinale cu o distanta de 2 cm intre ele :
  • Ungeti cu albusul de ou batut si presarati susan sau chimen sau zatar. E pe una dintre paini am presarat zatar si praf de usturoi. Dar puteti pune cimbru, oregano sau busuioc .
  • Ungeti o tava cu ulei si tapetati-o cu faina si puneti fiecare paine la copt . Nu uitati sa o intoarceti cand este coapta pe jumatate. Acum ca este calda si rumena, faceti efortul sa o lasati putin sa se racoreasca pentru ca altfel o sa va doara burtica. Noi pe prima am mancat-o pe loc.


R Retete de acasa si de departe

Poze

Paine iraniana - Nan e Barbari
Paine iraniana - Nan e Barbari - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

19/07/2013

Cum se facepiinea fatir?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează