Petitchef

Cheese naan & Naan ( Paine indiana cu si fara branza )

Altele
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Cernem faina amestecata cu sarea intr-un castron.Incalzim laptele .Adaugam zaharul si drojdia si amestecam pana la dizolvarea completa a acesteia.Turnam peste faina si incepem sa framantam punand si 2 linguri de ulei de masline.
  • Vom obtine un aluat destul de moale si lipicios.Pudram cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de maini.Punem cate putina,aluatul va trebui sa ramana moale.Lasam la dospit la loc caldut,ferit de curenti de aer.
  • E acopar cu folie alimentara si dau la cuptorul setat pe 30 grade.Creste de 2 ori mai repede.Dupa cca 1 ora,scoatem aluatul si preincalzim cuptorul la temperatura maxima.Impartim aluatul in 8 bilute egale,si le mai lasam cateva minute.Le intindem destul de subtire cu un facalet,iar cand cuptorul a atins temperatura maxima,ungem putin cu ulei tava si punem 4 foi.
  • Mai multe nu incap.E 5 bilute le-a facut simple,iar 3 din ele le-a impartit in 2,le-a intins in foi subtiri ,in mijloc a pus niste branza apoi a suprapus al doilea disc si a lipit bine marginile.
  • Peste primele naan a presarat putin susan.A dat tava la cuptor cateva minute,pana s-au umflat si rumenit bine.La prima tava se vede ca m-a grabit si nu a asteptat destul de mult sa se incinga cuptorul,si nu s-au umflat chiar tare.
  • A doua insa a iesit perfecta,deci,incingeti bine cuptorul.Sunt foarte bune si crocante,si le puteti manca in absolut orice fel.Unse cu unt amestecat cu usturoi zdrobit sau cu mezeluri branzeturi,sau de ce nu,cu delicii orientale.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează