Petitchef

Cornuri cu cacao

Altele
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500-550 gr faina,

250 ml lapte,

un cub drojdie,

2 oua,

2 linguri miere,

2 linguri ulei,

o jumatate de lingurita de sare,

cacao cu zahar.

Preparare

  • Drojdia se pune la dospit in laptele putin caldut si o lingurita de faina.Dupa ce a dospit se face un aluat nu prea tare din faina, cele 2 oua, sarea, mierea, uleiul si laptele cu drojdie.
  • Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Sa va zic un pont. Aluatul nu creste daca este rece in incapere.
  • A pornit putin aragazul si am pus aluatul langa aragaz. In 45 minute a fost numai bun de pregatit cornurile.
  • Se fac niste mingiute din aluat si se intind in forma de cerc. Se pune cacao cu zahar(dupa gust) pe toata suprafata aluatului si se ruleaza.
  • Iar pentru a da forma de cornulet, incovoiati putin capetele.
  • Se coc pana devin maronii. Imediat dupa ce le scoateti din cuptor ungetile cu lapte cald cu zahar vanilat.

Poze

CORNURI CU CACAO, poza 1CORNURI CU CACAO, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cornuri cu crema de cacao
Cornuri cu "crema" de cacao
4 porții
1h45m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cornuri in doua culori
Cornuri in doua culori
12 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cornuri cu vanilie si cacao
Cornuri cu vanilie si cacao
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: