Petitchef

Lipii in tigaia de tuci/ homemade pita bread in the cast iron skillet

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor
670 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 4

3 cups de faina :

1 cup faina integrala,

2 cani faina obisnuita neinalbita

faina pentru intins

1 lingurita sare

1 lingura de miere

2 lingurite drojdie uscata

1 1/4 cups apa calduta, aprox la temperatura camerei

2 linguri ulei de masline, plus 1 lingura de ulei - pentru uns vasul si 2-3 linguri pentru copt

Preparare

  • Se amesteca drojdia, mierea si putina apa intr-un castronel pana cand se omogenizeaza si se lasa 5-10 minute pana cand incepe sa se umfle. Se pune faina in vasul de la mixer, sarea, uleiul, amestecul de drojdie si se amesteca, adaugand apa pana cand se desprinde de peretii bolului .
  • Este posibil sa folositi mai multa apa, sau mai putina. Se framanta 10 minute. Se formeaza coca intr-o minge, se unge coca si vasul cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic chiar pe coca sa impiedice uscarea, apoi se acopera cu un servet de bucatarie.
  • Se lasa intr-un loc caldut sa se ridice . A pus-o in cuptorul stins, si a durat 1 ora sa se tripleze in volum.
  • Se loveste odata cu pumnul coca, sa se desumfle, apoi pe o masa sau tocator cu faina, se imparte in 2, apoi fiecare jumatate in 2, pana cand obtineti 8 bucatele, care se formeaza bilute rotunde. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 20 minute.
  • Se intinde fiecare bucata foarte subtire, aproximativ cat dimensiunea tigaii.
  • Se incinge bine tigaia de tuci , se toarna 1 lingura de ulei si se sterge cu un servetel excesul .
  • Se transfera usor lipia de pe tocator in tigaie si se acopera cu capacul. Se coace 2 minute, se intoarce si tot acoperit, se mai coace 2 minute pe cealalta parte.
  • Se procedeaza la fel cu restul lipiilor, se coc acoperite, 2 minute pe fiecare parte, stergand tigaia cu putin ulei dupa fiecare lipie. Lipiile coapte se pun intr-un servet de bucatarie, acoperindu-se sa se pastreze calde.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 192g
Calorii: 670Kcal
  • Carbo: 123.5g
  • Grăsimi: 8.4g
  • Grăsimi sat.: 1.3g
  • Proteine: 20.1g
  • Fibre: 6.7g
  • Zahăr: 7.6g
  • ProPoints: 18
  • SmartPoints: 20

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii

Poze

Lipii in tigaia de tuci/ Homemade pita bread in the cast iron skillet, poza 1Lipii in tigaia de tuci/ Homemade pita bread in the cast iron skillet, poza 2


Comentarii:

01/12/2012

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lipii din grau
Lipii din grau
1 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Lipii rapide la tigaie
Lipii rapide la tigaie
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Carnati caramelizati
Carnati caramelizati
7 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Wok-ul - tigaia minuneWok-ul - tigaia minune

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: