Petitchef

Lipii in tigaia de tuci/ Homemade pita bread in the cast iron skillet

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor
670 Kcal

Ingrediente

4

3 cups de faina :

Cost estimat: 1.21 (0.3€/porție)

Preparare

  • Se amesteca drojdia, mierea si putina apa intr-un castronel pana cand se omogenizeaza si se lasa 5-10 minute pana cand incepe sa se umfle. Se pune faina in vasul de la mixer, sarea, uleiul, amestecul de drojdie si se amesteca, adaugand apa pana cand se desprinde de peretii bolului .
  • Este posibil sa folositi mai multa apa, sau mai putina. Se framanta 10 minute. Se formeaza coca intr-o minge, se unge coca si vasul cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic chiar pe coca sa impiedice uscarea, apoi se acopera cu un servet de bucatarie.
  • Se lasa intr-un loc caldut sa se ridice . A pus-o in cuptorul stins, si a durat 1 ora sa se tripleze in volum.
  • Se loveste odata cu pumnul coca, sa se desumfle, apoi pe o masa sau tocator cu faina, se imparte in 2, apoi fiecare jumatate in 2, pana cand obtineti 8 bucatele, care se formeaza bilute rotunde. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 20 minute.
  • Se intinde fiecare bucata foarte subtire, aproximativ cat dimensiunea tigaii.
  • Se incinge bine tigaia de tuci , se toarna 1 lingura de ulei si se sterge cu un servetel excesul .
  • Se transfera usor lipia de pe tocator in tigaie si se acopera cu capacul. Se coace 2 minute, se intoarce si tot acoperit, se mai coace 2 minute pe cealalta parte.
  • Se procedeaza la fel cu restul lipiilor, se coc acoperite, 2 minute pe fiecare parte, stergand tigaia cu putin ulei dupa fiecare lipie. Lipiile coapte se pun intr-un servet de bucatarie, acoperindu-se sa se pastreze calde.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 670Kcal
  • Carbo: 123.5g
  • Grăsimi: 8.4g
  • Grăsimi sat.: 1.3g
  • Proteine: 20.1g
  • Fibre: 6.7g
  • Zahăr: 7.6g
  • ProPoints: 18
  • SmartPoints: 20
Informații nutriționale pentru 1 porție (192g)


Poze

Lipii in tigaia de tuci/ Homemade pita bread in the cast iron skillet
Lipii in tigaia de tuci/ Homemade pita bread in the cast iron skillet - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

01/12/2012

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
12 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake tip baklava cu fistic
Cheesecake tip baklava cu fistic
20 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Wok-ul - tigaia minune Wok-ul - tigaia minune

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează