Petitchef

Felie de lapte

Desert
8 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
un pachet de foi de pandispan cu cacao

200 g lapte condensat

-200 ml frisca lichida

-100 ml lapte

-6 g gelatina

-1 lingura cu varf de miere

-1 plic zahar vanilat


Pentru blat avem nevoie de:

4 oua

80 g zahar

20 ml lapte

100 ml ulei

2 linguri gris macinat

2 linguri cacao

2 linguri faina

2 linguri de miere

1 lingurita de praf de copt

1 plic zahar vanilat

Preparare

  • Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte. Gelatina hidratata in 2 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.
  • Apoi mierea si vanilia. Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.
  • Se lasa la frigider si cand se intareste putin, se pune crema peste primul blat si se acopera cu al doilea blat.
  • Sa da apoi la frigider pentru minim 3 ore, dupa care se taie foarte usor. Data viitoare am sa ma risc si la foi.
  • Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si gris si se adauga la crema de gabenusuri, amestecandu-se usor. Se adauga laptele... Apoi uleiul si mierea... Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.
  • Se coc doua foi (30x34 cm) in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 170 de grade pentru 12 minute, aproximativ. Lasam blatul sa se raceasca si mai apoi desprindem hartia.

Poze

Felie de lapte, poza 1Felie de lapte, poza 2Felie de lapte, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

22/08/2015

Induci în eroare !!! La început ai pus un pachet de foi de pandișpan iar, în final dai rețeta pt blat deci, ori ori ! Puteai să specifici că poți folosi în loc de blat foi de pandișpan (ceea ce cred că e o idee năstrușnică :) ) Blatul se face ca în rețetă dar, e puțin mai complicat că trebuie făcute două. Eu fac această prăjitură de mult timp și am adus o mică îmbunătățire. Într-o tavă de 36cm X 24cm pun întreaga cantitate(aluatul pt blat) și iese 1(un) blat pe care îl tai în două. Ce spui ???!!! :)))) GABRIEL

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
24/08/2015

Caut de mult o reteta pentru aceste foi.

(0) (0) Abuz
22/08/2015

Cum faci foile de pandispan?

(1) (0) Abuz
13/07/2011

Arata super bine si dabea astept sa o fac.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Flan cu lapte condensat
Flan cu lapte condensat
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura felie de lapte / milch schnitte
Prajitura felie de lapte / milch schnitte
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cuburi de lapte...devenite felie
Cuburi de lapte...devenite felie
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pasta de lapte praf (by lily)
Pasta de lapte praf (by lily)
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizzaCel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizzaDe ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?Pecorino - banza italiana din lapte de oaiePecorino - banza italiana din lapte de oaie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: