Petitchef

Croissant

Altele
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un bol se amesteca: faina, sarea, zaharul si drojdia urmeaza lichidele, apoi untul aluatul obtinut se rastoarne pe o masa usor infainata, se formeaza o bula de aluat care se pune intr-un bol curat, se acopera si se lasa peste noapte in frigider.
  • Aluatul se lasa in frigider pana sunteti gata sa-l laminati untul rece de la frigider, se taie in bucati mici si se freaca cu faina pana aveti o pasta fara cocoloase.
  • Pe o foaie de silicon/hartie de pergament se formeaza un dreptunghi din pasta cu unt de 1,25cm grosime, ca sa nu va murdariti mainile, acoperiti untul cu folie de plastic si modelati prin ea.


Poze

Croissant, poza 1
Croissant, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

costelvalentin, 10/02/2016

Cred ca este incomplet procesul tehologic , pentru neinitiati nu spune nimic cum se incorporeaza blocul de unt ,cum se intinde si se impacheteaza aluatul (pt ca exista un mod anume) ,pt a obtine un foetaj pt.ca aluatul este un foetaj

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Arata bine se pot umple

(0) (0) Abuz
04/02/2014

Fara comentarii.Un pic de munca si gust de nota 20

(0) (0) Abuz
22/07/2013

Interesant!

(0) (0) Abuz
11/07/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
26/03/2013

Pare foarte delicios!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
07/11/2012

Foarte bun ,excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Rețete

Articole conexe

Stiti cum se mananca corect un croissant? Stiti cum se mananca corect un croissant?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.