Petitchef

Croissant (Cornuri frantuzesti)

Aperitiv
2 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
815 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 1.25 (0.63€/porție)

Preparare

  • Amestecam drojdia cu apa calduta si lasam 10 min.
  • Adaugam apoi la restul ingredientelor ,fara 100 gr de unt, si formam aluatul.,il lasam sa creasca 40-50 min.
  • Intindem din nou o foaie de 20x30 cm,impachetam,acoperim cu folie de plastic si lasam la odihnit 30 min.
  • Intoarcem la 90 de grade rezultatul si intindem din nou o foaie pe care o impachetam si acoperim cu folie de plastic.lasam la odihnit 30 min.
  • Intindem o foaie de 20 x30 cm,si apoi untul ca in fotografie.Impachetam.
  • Intoarcem la 90 de grade rezultatul si intindem din nou o foaie pe care o impachetam si acoperim cu folie de plastic.lasam la odihnit 30 min.
    Inca odata repetam operatiunea de la 5.,lasam 30 de min,acoperit cu folie de plastic.
  • Intindem apoi o ultima foaie cu latime de 15 cm,lungimea e dupa ochi,o impartim si rulam fiecare parte in forma de corn.Lasam la crescut ptr 50 min sau pana isi dubleaza aproape volumul,le ungem cu ou.Se coc la 200 grade ptr 15 min in cuptorul preincalzit.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 814Kcal
  • Carbo: 80.7g
  • Grăsimi: 47.3g
  • Grăsimi sat.: 30.7g
  • Proteine: 13.5g
  • Fibre: 3.9g
  • Zahăr: 12.4g
  • ProPoints: 22
  • SmartPoints: 33
Informații nutriționale pentru 1 porție (229g)


Poze

Croissant (Cornuri frantuzesti)
Croissant (Cornuri frantuzesti) - poza 2
Croissant (Cornuri frantuzesti) - poza 3
Croissant (Cornuri frantuzesti) - poza 4
Croissant (Cornuri frantuzesti) - poza 5
Croissant (Cornuri frantuzesti) - poza 6
Croissant (Cornuri frantuzesti) - poza 7
Croissant (Cornuri frantuzesti) - poza 8
Croissant (Cornuri frantuzesti) - poza 9
Croissant (Cornuri frantuzesti) - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

15/03/2015

Cum vine 20 gr. de oua ....10 gr.unt ??? :( ....

(0) (0) Abuz
05/12/2013

Cred ca sunt f.f. bune.Am sa incerc sa le prepar si eu

(0) (0) Abuz
11/10/2013

Explicatii aiurea, 90 de grade sunt de fapt 45, .. cam varza..
10 gr unt, .. in poza par cam 100.. anyway, un pic mai multa atentie nu ar strica!

(0) (0) Abuz
09/11/2012

Sincer, ma asteptam la mai bine.

(0) (0) Abuz
08/09/2012

3 ore ? prea exagerat , pentru cine este greu de cap da.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti! Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti! Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti "Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti"

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează