Petitchef

Inlocuitor delicios pentru smantana

Altele
4 porții
10 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Grisul se pregateste cu o seara inainte, intocmai ca un gris normal. Acesta trebuie sa aiba o consistenta tare, mai groasa decat budinca normala de gris.Apa se pune pe foc si cand incepe a clocoti se adauga grisul in ploaie, avand grija sa amestecati mereu cu o lingura de lemn sau un tel, pentru a preveni formarea cocoloaselor.
  • Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului si se fierbe 2-3 minute. Se da deoparte si se lasa la racit.
  • Grisul racit, laptele si sarea se mixeaza in blender, apoi se adauga ulei ca la maioneza si zeama de lamaie. Trebuie sa rezulte o smantana omogena, cremoasa si groasa, usor acrisoara.
  • Se da la rece unde se mai ingroasa. Se foloseste exact ca smanatana normala: in ciorbe, tocanite, pe sarmale sau in deserturi, avand gust identic cu smantana normala.
  • Termen de valabilitate: o saptamana, in frigider.


L Lifestyle blog

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gratin de cod si smantana
Gratin de cod si smantana
6 porții
1 h 5 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Flan cu smântână fără lactoză
Flan cu smântână fără lactoză
8 porții
5 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1 h 10 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Cherimoya sau cel mai delicios fruct Cherimoya sau cel mai delicios fruct

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează