Khoresht-e bademjan - mancare cu vinete si carne

Ingrediente
2
Rețete inrudite
-
Paste cu lămâie - pasta al limone (viitorul tău fel de mâncare preferat!)
-
Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
-
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
-
Gnochi feta la cuptor cu airfryer, un fel de mâncare super rapid cu roșii cherry și feta!
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Se coc vinetele, se curata, se presara cu sare si se lasa sa se scurga. In varianta originala, vinetele se curata, se taie felii, se sareaza si se prajesc in ulei - destul de mult - mancarea iese la fel de delicioasa mai ales daca nu va luptati cu kilogramele.
- Intr-un vas se pune ceapa la fiert cu putina apa si turmericul, iar dupa ce se inmoaie se adauga carnea taiata in cubulete, se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba. De asemenea daca nu sunteti la dieta puteti sota ceapa in unt sau ulei.
- Cand carnea este fiarta se adauga, sarea, pasta de tomate sau rosiile decojite pasate , vinetele si lamaia uscata, se lasa sa mai fiarba pe aragaz pana ce mancarea mai scade sau se introduce in cuptor.
- Cand este gata se presara deasupra patrunjel si se serveste cu orez.
Retete de acasa si de departe