Petitchef

Salata de linte cu feta

Antreuri
4 porții
15 min
0 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

4 porții
1 - 1 1/2 linte uscata

1 cana ardei rosu gras tocat bucatele

1 cana castravete tocat bucatele

1/2 cana ceapa tocata

1/2 cana branza feta sfaramata

2-3 linguri patrunjel sau marar tocat

1 foaie de dafin

sare si piper


Pentru dressing:

3 linguri zeama de lamaie

2 lingurite mustar

sare si piper

4-5 linguri ulei de masline extra virgin

Preparare

Etapa 1

Lintea se pune la fiert intr-o oala cu apa care o acopera cu vreo 2-3 cm, cu foaia de dafin si putina sare si piper. Se fierbe aprox 1 ora, mestecandu-se din cand in cand pana cand lintea este patrunsa, dar isi mentine forma. Se strecoara si se lasa sa se raceasca putin.

Etapa 2

Se amesteca cu ardeiul, castravetele, ceapa si verdeata. Se toarna deasupra dressingul si se mesteca. Se serveste cu branza deasupra.

Etapa 3

Se amesteca zeama de lamaie, mustarul, sarea si piperul, apoi se adauga uleiul, mestecand in continuu pana cand este tot incorporat.




Comentarii:

16/02/2014

Mi se pare delicioasa, o sa fac si eu

(0) (0) Abuz
11/03/2014

Bravo.

(0) (0) Abuz
17/02/2014

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteO mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: