Petitchef

Linte verde cu carne de porc

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor
De data asta lintea am facut-o mai spre traditional romanesc pentru ca am vrut sa vad cum este dar si pentru ca se intorceau parintii lui iubi de la tara si e complicat pentru ei cand gatesc cu alte arome decat cele invatate de ei. Mai am in blog si reteta de linte cu lapte de cocos si am considerat ca e oportun si pentru cititorii mei sa vada si o alta abordare a mancarii cu linte, cum am spus mai apropiata de traditional romanesc.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Am folosit:

500 gr linte verde

400 gr pulpa de porc

slanina afumata (din Ardeal pt ca e cea mai buna)

5 felii carnat chorizo

boia,foi de dafin,curry


2 cepe albe,3-4 catei usturoi

2 cuburi concentrat de pui

Preparare

  • Carnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva ape si apoi am lasat-o la inmuiat.
  • Intr-o cratita am pus la calit in putin ulei ceapa si usturoiul, apoi am adaugat carnatul si slaninuta taiate bucati mici si le-am lasat la prajit impreuna,am pus apoi foile de dafin, curry, boiaua morcovii si mai apoi bucatile de carne pe care le-am lasat la foc pana au prins o culoare frumoasa.
  • Am adaugat apoi lintea si o supa de pui facuta din cele 2 cuburi si am lasat la foc mic pana cand toate ingredientele au fost perfect gatite.

    Noi am servit cu castraveti murati de la tara,facuti la saramura :) o bunatate!

    Pofta mare!



Comentarii:

04/09/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/03/2014

Simplà de fàcut si nu scumpà

(0) (0) Abuz
24/01/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
28/08/2013

Pare interesanta , o sa o-incerc.

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Yummmmmmmmmmmmmmmmy

(1) (0) Abuz
27/08/2013

Salut! Pare foarte gustoasa.Voi incerca si eu, mai ales ca nu este complicat. multumesc si o zi buna!

(1) (0) Abuz
nina46
nina46, 26/08/2013

Dar nu trebuie fiarta lintea inainte, nu ramane tare ?

(0) (0) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Nu, nu ramane tare deloc!

26/08/2013

O minunatie!Si mie imi plac mai mult condimentele traditionale.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte verde cu carne de porc
Linte verde cu carne de porc
4 porții
1h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Linte cu ciuperci
Linte cu ciuperci
2 porții
1h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte verde
Linte verde
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteBucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Uleiul de masline - Aurul verde!Uleiul de masline - Aurul verde!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: