Petitchef

Linte verde cu carne de porc

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor
De data asta lintea am facut-o mai spre traditional romanesc pentru ca am vrut sa vad cum este dar si pentru ca se intorceau parintii lui iubi de la tara si e complicat pentru ei cand gatesc cu alte arome decat cele invatate de ei. Mai am in blog si reteta de linte cu lapte de cocos si am considerat ca e oportun si pentru cititorii mei sa vada si o alta abordare a mancarii cu linte, cum am spus mai apropiata de traditional romanesc.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Am folosit:

500 gr linte verde

400 gr pulpa de porc

slanina afumata (din Ardeal pt ca e cea mai buna)

5 felii carnat chorizo

boia,foi de dafin,curry


2 cepe albe,3-4 catei usturoi

2 cuburi concentrat de pui

Preparare

  • Carnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva ape si apoi am lasat-o la inmuiat.
  • Intr-o cratita am pus la calit in putin ulei ceapa si usturoiul, apoi am adaugat carnatul si slaninuta taiate bucati mici si le-am lasat la prajit impreuna,am pus apoi foile de dafin, curry, boiaua morcovii si mai apoi bucatile de carne pe care le-am lasat la foc pana au prins o culoare frumoasa.
  • Am adaugat apoi lintea si o supa de pui facuta din cele 2 cuburi si am lasat la foc mic pana cand toate ingredientele au fost perfect gatite.

    Noi am servit cu castraveti murati de la tara,facuti la saramura :) o bunatate!

    Pofta mare!

Întrebări:




Comentarii:

04/09/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/03/2014

Simplà de fàcut si nu scumpà

(0) (0) Abuz
24/01/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
28/08/2013

Pare interesanta , o sa o-incerc.

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Yummmmmmmmmmmmmmmmy

(1) (0) Abuz
27/08/2013

Salut! Pare foarte gustoasa.Voi incerca si eu, mai ales ca nu este complicat. multumesc si o zi buna!

(1) (0) Abuz
nina46
nina46, 26/08/2013

Dar nu trebuie fiarta lintea inainte, nu ramane tare ?

(0) (0) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Nu, nu ramane tare deloc!

26/08/2013

O minunatie!Si mie imi plac mai mult condimentele traditionale.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu orez si ceapa prajita
Linte cu orez si ceapa prajita
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte verde cu carne de porc
Linte verde cu carne de porc
4 porții
1h20m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Linte cu ciuperci
Linte cu ciuperci
2 porții
1h30m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.