Invartita cu mac

Invartita cu mac
Altele
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Aluat:

Umplutura:

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana abtineti o compozitie omogena si elastica.Se lasa la dospit in loc caldut 2-3 ore.
  • Se pregateste umplutura.Macinati macul si puneti laptele pe foc cu zahar si zahar vanilat.Cand laptele s-a incalzit adaugati macul macinat si amestecati pana se leaga.
  • Intindeti aluatul intr-o foaie mare dreptunghiulara si ungeti-o cu umplutura racita.Rulati foaia pe lungime, iar la final adunati-o sub forma de melc.
  • Puneti-o intr-o tava de aragaz(iese mare), tapetata cu hartie de copt si ungeti-o cu ou batut.Se da 15 minute la 220 C, apoi 45 de minute la 180 C, acoperita cu hartie de copt.Se serveste rece.

Punctează această reţetă

3sisterscooking3sisterscooking

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.17/5, 6 voturi 1 comentariu

anonymous

Nu cred ca ati verificat reteta, 500 g mac este o cantitate f.mare la cantitatea de aluat ce rezulta din reteta.
Reteta esta din cartea lui Radu Anton Roman si este gresita.

am gătit această rețetă
abuz