Petitchef

Invartita cu mac

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Aluat:

Umplutura:

Preparare

  • Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana abtineti o compozitie omogena si elastica.Se lasa la dospit in loc caldut 2-3 ore.
  • Se pregateste umplutura.Macinati macul si puneti laptele pe foc cu zahar si zahar vanilat.Cand laptele s-a incalzit adaugati macul macinat si amestecati pana se leaga.
  • Intindeti aluatul intr-o foaie mare dreptunghiulara si ungeti-o cu umplutura racita.Rulati foaia pe lungime, iar la final adunati-o sub forma de melc.
  • Puneti-o intr-o tava de aragaz(iese mare), tapetata cu hartie de copt si ungeti-o cu ou batut.Se da 15 minute la 220 C, apoi 45 de minute la 180 C, acoperita cu hartie de copt.Se serveste rece.


Întrebări:




Comentarii:

30/04/2017

Nu cred ca ati verificat reteta, 500 g mac este o cantitate f.mare la cantitatea de aluat ce rezulta din reteta.
Reteta esta din cartea lui Radu Anton Roman si este gresita.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Deserturi cu... Papaverum Somniferum (Mac) Deserturi cu... Papaverum Somniferum (Mac)

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei