Petitchef

Covrigi cu mac

Desert
8 porții
10 min
50 min
Ușor

Ingrediente

8

Ingrediente:

Preparare

  • Am impresia ca am capatat, fara premeditare, un obicei din a prepara paine in casa, la sfarsit de saptamana. Ieri mi s-a facut pofta de covrigi asa ca m-am pus pe copt. Ce a iesit, poate nu arata chiar ca scos de pe banda rulanta a unei brutarii, insa gustul e pe putin la fel de reusit. Cu sare grunjoasa, cu mac, cu susan, cu toate la un loc sau simpli, te sfatuiesc sa ii incerci. Numai buni cu un iaurt de baut si-n plus, ai satisfactia ca i-ai facut chiar tu! Cu sucitul si-mpletitul, in functie de dexteritate, s-ar putea sa ai ceva batai de cap insa nu te stresa, repetitia e mama invataturii :) .

    Drojdia se dizolva intr-un castron, in apa calda si se lasa 10 min. Adaugi apoi zaharul, untul topit la bain-marie, sarea si 2 cani de faina. Se framanta, iar la nevoie se mai adauga din restul de faina pana cand se obtine un aluat moale, manevrabil si nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa la loc calduros, eventual pe calorifer. Daca e prea fierbinte caloriferul, pune un prosop peste el. Daca apuci sa citesti retetea asta pe timp de vara :), atunci pune un vas cu apa la incalzit, peste el o farfurie cu un prosop si peste toate vasul cu aluatul. Dai focul la mic si lasi asa, aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam 20-30 min.

    Dai drumul la cuptor, ca sa aiba timp sa ajunga la 245 de grade.
    Presari faina pe blatul de lucru. Pumnuiesti la propriu aluatul, apoi il pui pe suprafata de lucru si il imparti in 8 sau 9 sau cate parti egale iti ies. Doar ce iti spuneam ca nu-i un numar musai fix. Fiecare bucata in parte o rulezi intr-un sul apoi formezi covrigul.

    Intr-o oala cat de cat incapatoare (nu din aluminiu), pui la fiert 4 cani de apa. Cand apa fierbe pui cele 2 linguri de bicarbonat si cufunzi doi cate doi covrigii, lasandu-i cate 1 min in apa. Ii pui alaturi, pe tava tapetata cu hartie de copt sau unsa si presari sare, mac.

    Bagi tava la cuptorul preincalzit la 245 de grade, pe randul din mijloc pentru 15 min sau pana ti se par rumeni si facut. Enjoy!


Poze

Covrigi cu mac
Covrigi cu mac - poza 2
Covrigi cu mac - poza 3

Întrebări:




Comentarii (23):

03/06/2016

Super tare.
Bun pentru crenvursti in aluat.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/11/2013

Beton

(0) (0) Abuz
21/04/2013

VERY GOODw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
12/04/2013

Mi-au iesit bine

(0) (0) Abuz
ikacom, 31/01/2013

Cu adevarat buni

(0) (0) Abuz
29/01/2013

Covrigei minunati!

(0) (0) Abuz
29/01/2013

Arata deliciosi.

(0) (0) Abuz
28/01/2013

Super arata voi face cat de repede

(0) (0) Abuz
28/01/2013

Buna!

(0) (0) Abuz
28/01/2013

Minunati.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Deserturi cu... Papaverum Somniferum (Mac) Deserturi cu... Papaverum Somniferum (Mac)

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează