Petitchef

PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR

Desert
8 porții
1 h 10 m
30 min
Ușor

Ingrediente

8

INGREDIENTE BLAT:

INGREDIENTE CREMA:

INGREDIENTE sos de visine:

Preparare

  • SOSUL de VISINE: punem visinele, carora scos samburii, intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul amestecat in prealabil cu amidonul. Amestecam sa nu se prinda si putem da focul mai mare la inceput pana incepe sa fiarba, dupa care reducem la mic. La inceput isi va schimba un pic culoarea, insa la sfarsitul procesului isi va recapata culoarea rosie superba.
  • Lasam sa dea un clocot si sa se ingroase un pic dupa care luam de pe foc si lasam sosul sa se raceasca. Daca vi se pare prea gros sosul si visinele nu au lasat destul sirop, puteti adauga 1- 2 lingurite de apa in timp ce e pe foc. Puteti face si mai mult sos ca e bun rau!

    CREMA de BRANZA: Se amesteca cu furculita branza (sau crema de branza mai fina fara sare), ouale intregi, zaharul amestecat cu amidon si gris si la sfarsit macul. Se omogenizeaza amestecul si se lasa in asteptare.

    BLATUL: batem cu mixerul ouale intregi pana se desfac cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem bine pana compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Punem uleiul treptat, si smantana sau iaurtul iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
  • Punem 1/2 din compozitie intr-o tava mica de 20x20 cu pereti inalti unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem 8 min. in cuptor preincalzit, la 170 -175 grade, dupa care scoatem tava si punem cu o lingura usor din compozitia de branza.
  • Peste compozitia de branza punem la fel cu lingura din loc in loc cealalta jumatate ramasa si dam la cuptor cca.45 min, insa verificati din cand in cand prajitura si daca e nevoie dati focul mai mic un pic. Oricum branza se mai intareste un pic dupa ce se raceste.
  • Grabeam si pus toata compozitia pt. blat in tava, lasat 5 min. in cuptor apoi pus compozitia de branza care era grea si s-a lasat toata la fundul vasului,iar blatul s-a ridicat deasupra, insa a iesit f. bine si asa. Se taie rece si se pune sosul de visine deasupra. E f. frumoasa si rotunda in forma de tarta.


Poze

PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR
PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR - poza 2
PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR - poza 3
PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR - poza 4
PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR - poza 5
PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

02/01/2013

FFFFF. bine arata. O facem si noi.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează