Petitchef

Prajitura cu branza, mac si sos de visine by flor

Desert
8 porții
70 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

INGREDIENTE BLAT:

3 oua mari

3 linguri pline zahar

4 linguri pline cu varf faina

1 zahar vanilat

2 linguri ulei

1 lingura plina cu varf smantana sau iaurt natural

1 lingurita praf copt

un praf sare


INGREDIENTE CREMA:

250 g crema de branza (nesarata)

1,5 linguri cu gris

2 oua mari esenta vanilie

coaja de lamaie rasa (optional)

2-3 picaturi zeama de lamaie

2 plicuri zahar vanilat

4-5 linguri zahar pudra

1 lingura amidon Dr. Otker

1- 1,5 linguri mac


INGREDIENTE sos de visine:

350 g visine

1 lingura amidon Dr. Otker

3-4 linguri pline zahar

Preparare

  • SOSUL de VISINE: punem visinele, carora scos samburii, intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul amestecat in prealabil cu amidonul. Amestecam sa nu se prinda si putem da focul mai mare la inceput pana incepe sa fiarba, dupa care reducem la mic. La inceput isi va schimba un pic culoarea, insa la sfarsitul procesului isi va recapata culoarea rosie superba.
  • Lasam sa dea un clocot si sa se ingroase un pic dupa care luam de pe foc si lasam sosul sa se raceasca. Daca vi se pare prea gros sosul si visinele nu au lasat destul sirop, puteti adauga 1- 2 lingurite de apa in timp ce e pe foc. Puteti face si mai mult sos ca e bun rau!

    CREMA de BRANZA: Se amesteca cu furculita branza (sau crema de branza mai fina fara sare), ouale intregi, zaharul amestecat cu amidon si gris si la sfarsit macul. Se omogenizeaza amestecul si se lasa in asteptare.

    BLATUL: batem cu mixerul ouale intregi pana se desfac cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem bine pana compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Punem uleiul treptat, si smantana sau iaurtul iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
  • Punem 1/2 din compozitie intr-o tava mica de 20x20 cu pereti inalti unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem 8 min. in cuptor preincalzit, la 170 -175 grade, dupa care scoatem tava si punem cu o lingura usor din compozitia de branza.
  • Peste compozitia de branza punem la fel cu lingura din loc in loc cealalta jumatate ramasa si dam la cuptor cca.45 min, insa verificati din cand in cand prajitura si daca e nevoie dati focul mai mic un pic. Oricum branza se mai intareste un pic dupa ce se raceste.
  • Grabeam si pus toata compozitia pt. blat in tava, lasat 5 min. in cuptor apoi pus compozitia de branza care era grea si s-a lasat toata la fundul vasului,iar blatul s-a ridicat deasupra, insa a iesit f. bine si asa. Se taie rece si se pune sosul de visine deasupra. E f. frumoasa si rotunda in forma de tarta.

Poze

PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR, poza 1PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR, poza 2PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR, poza 3PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR, poza 4PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR, poza 5PRAJITURA cu branza, mac si sos de visine by FLOR, poza 6


Comentarii:

02/01/2013

FFFFF. bine arata. O facem si noi.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu branza dulce si visine
Prajitura cu branza dulce si visine
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura cu branza si visine
Prajitura cu branza si visine
4 porții
1h30m
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: