Petitchef

Covrigi cu sare si mac

Aperitiv
6 porții
75 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg faina

2 plicuri drojdie

sare , mac

Preparare

  • Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calda.
    Apoi se pune in castronul cu faina, se face o gaura in faina si se adauga drojdia dizolvata in apa calda.
  • Se lasa la crescut 20-30 minute pana creste vizibil.
    Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora.
  • Se rup bucati din aluat si se modeleaza covrigi dupa imaginatia fiecaruia.
    Mi-au iesit in jur de 20-23 covrigi la fel de mari ca cei de la covrigarie.
  • Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare, nu multa cat sa se simta dar nu potroaca.Cand a inceput sa clocoteasca punem cate un covrig pentru 3-4 secunde, pana se umfla, se scot cu paleta pe un fund de lemn.
  • Se trec prin sare si mac si se pun in tava.
    Se baga la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, trebuie sa devina auri, frumos copti.
    Si o sectiune.
  • Sunt foarte buni, nu sunt exact ca cei de la covrigarie, au un secret care nu vor sa-l spuna nimeni, dar merita incercati.

Poze

Covrigi cu sare si mac, poza 1Covrigi cu sare si mac, poza 2Covrigi cu sare si mac, poza 3Covrigi cu sare si mac, poza 4Covrigi cu sare si mac, poza 5Covrigi cu sare si mac, poza 6Covrigi cu sare si mac, poza 7Covrigi cu sare si mac, poza 8Covrigi cu sare si mac, poza 9Covrigi cu sare si mac, poza 10Covrigi cu sare si mac, poza 11Covrigi cu sare si mac, poza 12Covrigi cu sare si mac, poza 13Covrigi cu sare si mac, poza 14Covrigi cu sare si mac, poza 15Covrigi cu sare si mac, poza 16


Comentarii (17):

28/12/2014

Salut din Suedia! Secretul e ca apa ce fierbe sa contina 20g de bicarbonat la litrul de apa si in aluat jumate apa jumate lapte. That's it, Succés!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
26/08/2013

Ami place;)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/07/2013

Super reteta tocmai ce o fac ,multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/08/2014

Foarrte deliciosii !!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Toate bune si gustoase intrebarea mea este cite zile se poate mentine acest aspect de proaspat adica asa zis un termen de garantie

(0) (0) Abuz
04/02/2014

Super

(0) (0) Abuz
27/01/2014

Yummmmmyyyy!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Multumesc pt aceste informatii folositoare .

(0) (0) Abuz
18/11/2013

Ar trebui adăugat faptul că imediat după ce se rulează se pun la opărit, pentru că altfel se rup prea uşor...

(1) (0) Abuz
09/08/2013

FFFF BUNI AM O POFTA DE NU SE POATE MULTUMESC FR

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:


Rețete

Articole conexe

Deserturi cu ... Papaverum Somniferum (Mac)Deserturi cu ... Papaverum Somniferum (Mac)

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: