Petitchef

Paine cu cartofi

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg de faina

500 g cartofi

100 ml ulei

1-2 cuburi de drojdie

sare

Preparare

  • Se pune faina intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura de zahar si cu o lingurita de sare.
  • Se framanta cu apa calduta timp de 30 de minute, se adauga la framantat uleiul, dupa care se lasa aluatul sa dospeasca pana cand iese afara din vasul in care a fost framantat.
  • Se ung formele cu ulei, se pune aluatul impletit si se introduc in cuptorul incalzit, pentru trei sferturi de ora. Painea se pastreaza acoperita, timp de cateva zeci de minute.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Pudding de paine




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Paine cu cartofi
Paine cu cartofi
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine de casa cu cartofi
Paine de casa cu cartofi
2 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine rustica de cartofi
Paine rustica de cartofi
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Cum sa faci paine de casa – colectie de reteteCum sa faci paine de casa – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: