Petitchef

Paine cu cartofi

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune faina intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura de zahar si cu o lingurita de sare.
  • Se framanta cu apa calduta timp de 30 de minute, se adauga la framantat uleiul, dupa care se lasa aluatul sa dospeasca pana cand iese afara din vasul in care a fost framantat.
  • Se ung formele cu ulei, se pune aluatul impletit si se introduc in cuptorul incalzit, pentru trei sferturi de ora. Painea se pastreaza acoperita, timp de cateva zeci de minute.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine cu cartofi
Paine cu cartofi
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Paine rustica de cartofi
Paine rustica de cartofi
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Paine cu cartofi
Paine cu cartofi
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine Brioche fara unt, super pufoasa
Paine Brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei