Petitchef

Paine cu cartofi

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • E folosesc numai piure preparat pentru masa, cu lapte si unt adaugat, de aceea pun un pic mai putina apa . Oricum, daca ati preparat paine anterior, va dati usor seama daca aluatul e prea moale in acest caz se mai adauga apa.
  • Cum procedam : apa si uleiul se pun in vasul masinii de paine, se adauga faina, piureul si laptele praf. Cum eu folosesc lapte la prepararea piureului, nu mai adaug lapte praf suplimentar.
  • Rolul lui e de a obtine o crusta frumos colorata. Se adauga zaharul si sarea, in colturi separate. In mijlocul fainii se pune drojdia uscata.
  • Masina se seteaza pe programul normal, crusta medie, gramaj 750 g. Daca ingredientele sunt prea reci, se poate selecta un program cu preincalzire, cum ar fi cel pentru paine cu seminte dar in acest caz painea poate creste excesiv de mult.
  • In functie de preferinte, se pot adauga seminte la semnalul sonor al masinii.La finalul programului painea se scoate la racit pe un gratar metalic. La noi nu prea apuca sa se raceasca, se termina foarte repede.


Poze

Paine cu cartofi
Paine cu cartofi - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

01/12/2013

O sa incerc varianta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
123, 11/05/2019

Daca aluatul e moale se adauga faina nu apa.

(1) (0) Abuz
28/12/2014

De ce pui drojdia la inceput? eu o pun dupa ! dupa ce se omogenizeaza toate..! altfel cum creste ?

(0) (0) Abuz
05/09/2011

Nu am facut

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Bruschetta: Povestea unei felii de paine! Bruschetta: Povestea unei felii de paine! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează