Petitchef

PASCA TRADITIONALA ( ALUAT FACUT LA MASINA DE PAINE)

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

ALUAT:

UMPLUTURA:

Preparare

  • Pentru aluat se pun ingredientele in cuva masinii de paine, urmand urmatoarea regula : intai se vor pune ingredientele lichide , apoi cele soilide; eu am urmat intocmai pasii de la Gabriela:a Zaharul se dizolva in lapte cald si impreuna cu galbenusurile, sarea, o parte din grasime.
  • Si arome, se pun in cuva masinii de paine. Se adauga toata faina si drojdia granulata dizolvata in putina apa calduta . Se porneste Masina de paine si in primele 10 minute de framantare.
  • Se picura cate putin, tot restul grasimii acum depinde de fiecare ce tip de masina are; eu la a mea am ales programul 6 - pentru aluaturi dulci, grase si am lasat sa faca primele 2 framantari aluatul dupa ce a crescut cam o ora.
  • Cam dupa o ora si jumatate, aluatul este gata; il scoatem din cuva si il imaprtim in 2 parti aproximativ egale: si intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Si unsa cu unt se aseaza o foaie, iar din restul de aluat se face o impletitura in trei-care se aseaza peste foaia de coca, formand un inel.Se lasa la crescut pentru inca 30 de minute in acest timp se prepara umplutura mi-a mai ramas putin aluat pe care l-a impletit sub forma de cruce.
  • A decorat dupa pricepere, cu fulgi de ciocolata si stafide. Dupa ce aluatul a crescut in tava, chiar inainte de a baga Pasca la cuptor, se pune compozitia de branza in causul format in tava.
  • Se coace, la inceput la foc mai iute, apoi se scade temperatura si se lasa timp de 35 - 40 de minute. aceti testul cu scobitoarea.
  • Fierbinte, scoasa din cuptor, se pensuleaza cu miere.


Poze

PASCA TRADITIONALA ( ALUAT FACUT LA MASINA DE PAINE)
PASCA TRADITIONALA ( ALUAT FACUT LA MASINA DE PAINE) - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

03/12/2016

Am folosit aluatul si compozitia sa fac branzoaice. Au iesit foarte gustoase :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/01/2014

Excelenta am facuto si eu

(0) (0) Abuz
04/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Este ok,....voi incerca reteta

(0) (0) Abuz
29/09/2012

Arata f bine da nu inteleg de loc scrisu sa o pot copia si eu . Mariana i

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează