Petitchef

Pasca traditionala ( aluat facut la masina de paine)

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

ALUAT:

500 g de faina

250 ml de lapte

125 g de zahar

100 ml de grasime

25 g de drojdie

2 galbenusuri

- arome

sare


UMPLUTURA:

500 g de branza dulce de vaci

2 oua

1 pahar de zahar pudra

80 g de unt topit

2 plicuri de zahar vanilat

coaja de lamaie

2 linguri de faina

o mana de stafide inmuiate in rom timp de 1 ora

Preparare

  • Pentru aluat se pun ingredientele in cuva masinii de paine, urmand urmatoarea regula : intai se vor pune ingredientele lichide , apoi cele soilide; eu am urmat intocmai pasii de la Gabriela:a Zaharul se dizolva in lapte cald si impreuna cu galbenusurile, sarea, o parte din grasime.
  • Si arome, se pun in cuva masinii de paine. Se adauga toata faina si drojdia granulata dizolvata in putina apa calduta . Se porneste Masina de paine si in primele 10 minute de framantare.
  • Se picura cate putin, tot restul grasimii acum depinde de fiecare ce tip de masina are; eu la a mea am ales programul 6 - pentru aluaturi dulci, grase si am lasat sa faca primele 2 framantari aluatul dupa ce a crescut cam o ora.
  • Cam dupa o ora si jumatate, aluatul este gata; il scoatem din cuva si il imaprtim in 2 parti aproximativ egale: si intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Si unsa cu unt se aseaza o foaie, iar din restul de aluat se face o impletitura in trei-care se aseaza peste foaia de coca, formand un inel.Se lasa la crescut pentru inca 30 de minute in acest timp se prepara umplutura mi-a mai ramas putin aluat pe care l-a impletit sub forma de cruce.
  • A decorat dupa pricepere, cu fulgi de ciocolata si stafide. Dupa ce aluatul a crescut in tava, chiar inainte de a baga Pasca la cuptor, se pune compozitia de branza in causul format in tava.
  • Se coace, la inceput la foc mai iute, apoi se scade temperatura si se lasa timp de 35 - 40 de minute. aceti testul cu scobitoarea.
  • Fierbinte, scoasa din cuptor, se pensuleaza cu miere.

Poze

PASCA TRADITIONALA ( ALUAT FACUT LA MASINA DE PAINE), poza 1
PASCA TRADITIONALA ( ALUAT FACUT LA MASINA DE PAINE), poza 2

Întrebări:




Comentarii:

03/12/2016

Am folosit aluatul si compozitia sa fac branzoaice. Au iesit foarte gustoase :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/01/2014

Excelenta am facuto si eu

(0) (0) Abuz
04/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Este ok,....voi incerca reteta

(0) (0) Abuz
29/09/2012

Arata f bine da nu inteleg de loc scrisu sa o pot copia si eu . Mariana i

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pasca fara aluat
Pasca fara aluat
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pasca traditionala
Pasca traditionala
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pasca fara aluat (reteta video)
Pasca fara aluat (reteta video)
8 porții
1h25m
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2h50m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Eclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.