Petitchef

Pasca cu branza dulce

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

40 g drojdie

30 g zahar

50 ml ulei

4 galbenusuri

300 ml lapte caldut

1/2 lingurita sare

coaja rasa de la 1/2 lamaie


pt umplutura:

500 g branza dulce

3 oua

100 ml smatana

200 g zahar

4 linguri faina

4 linguri gris

100 g stafide

2 pliculete zahar vanilat

coaja rasa sau zeama de la o lamaie

pt uns

1 galbenus de ou

2 linguri lapte

Preparare

  • Se freaca drojdia cu zaharul, apoi punem pe rand galbenusul, uleiul, coaja de lamaie,sarea, laptele si la urma faina bine cernuta.Se framanta bine aluatul folosit MP.
  • Se lasa la crescut apoi se scoate aluatul din cuva, se opreste cam 1/3 din el pt facut marginile si pt crucea.Ungem bine cu unt tava in care urmeaza sa coacem Pasca si o presaram cu faina.
  • Intindem o foaie de 1 cm grosime pe fundul tavii si de jur imprejur punem marginile impletite sau rasucite.Lasam sa creasca 30 minute apoi punem umplutura de branza.
  • Stafidele le punem la inmuiat in putina apa calduta.Frecam branza cu smantana, galbenusurile si zahar, adaugam faina, grisul, vanilia si lamaia.
    Albusurile ramase se bat spuma si se amesteca usor cu compozitia de branza, se adauga si stafidele.
  • Umplem pasca cu compozitia obtinuta si o mai lasam putin sa creasca ...cam 10 minute, apoi o ungem bine cu galbenus de ou si lapte si o punem la cuptor.
    Pt a ramane coaja moale cand o scoatem din cuptor o acoperim cu un prosop curat inmuiat in apa rece si stors.

Poze

Pasca cu branza dulce, poza 1Pasca cu branza dulce, poza 2Pasca cu branza dulce, poza 3Pasca cu branza dulce, poza 4Pasca cu branza dulce, poza 5Pasca cu branza dulce, poza 6Pasca cu branza dulce, poza 7Pasca cu branza dulce, poza 8Pasca cu branza dulce, poza 9


Comentarii:

13/02/2013

Cred ca este deosebita. Am notat-o in meniul meu de Paste. :)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pasca cu branza
Pasca cu branza
8 porții
2h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pasca cu branza de vaci
Pasca cu branza de vaci
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pasca cu branza de vaci, fara aluat
Pasca cu branza de vaci, fara aluat
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Humus cu morcov
Humus cu morcov
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: