Petitchef

Pasca cu branza dulce

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

pt umplutura:

Preparare

  • Se freaca drojdia cu zaharul, apoi punem pe rand galbenusul, uleiul, coaja de lamaie,sarea, laptele si la urma faina bine cernuta.Se framanta bine aluatul folosit MP.
  • Se lasa la crescut apoi se scoate aluatul din cuva, se opreste cam 1/3 din el pt facut marginile si pt crucea.Ungem bine cu unt tava in care urmeaza sa coacem Pasca si o presaram cu faina.
  • Intindem o foaie de 1 cm grosime pe fundul tavii si de jur imprejur punem marginile impletite sau rasucite.Lasam sa creasca 30 minute apoi punem umplutura de branza.
  • Stafidele le punem la inmuiat in putina apa calduta.Frecam branza cu smantana, galbenusurile si zahar, adaugam faina, grisul, vanilia si lamaia.
    Albusurile ramase se bat spuma si se amesteca usor cu compozitia de branza, se adauga si stafidele.
  • Umplem pasca cu compozitia obtinuta si o mai lasam putin sa creasca ...cam 10 minute, apoi o ungem bine cu galbenus de ou si lapte si o punem la cuptor.
    Pt a ramane coaja moale cand o scoatem din cuptor o acoperim cu un prosop curat inmuiat in apa rece si stors.


Poze

Pasca cu branza dulce
Pasca cu branza dulce - poza 2
Pasca cu branza dulce - poza 3
Pasca cu branza dulce - poza 4
Pasca cu branza dulce - poza 5
Pasca cu branza dulce - poza 6
Pasca cu branza dulce - poza 7
Pasca cu branza dulce - poza 8
Pasca cu branza dulce - poza 9

Întrebări:




Comentarii:

13/02/2013

Cred ca este deosebita. Am notat-o in meniul meu de Paste. :)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salsa mexicana - aji dulce
Salsa mexicana - aji dulce
4 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Samosas cu macrou și cremă de brânză
Samosas cu macrou și cremă de brânză
3 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartine cu brânză de capră si somon fumé
Tartine cu brânză de capră si somon fumé
6 porții
10 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Pasca franta si vinul turnat - sacrificiul christic Pasca franta si vinul turnat - sacrificiul christic

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează