Petitchef

Salata de legume pentru iarna

Un fost coleg de-a meu o poreclea -salata betivului-, e foarte buna, in post mai ales, cand o putem consuma in salata orientala, alaturi de cartofi, sau ca garnitura , in loc de muraturi etc.
Altele
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Etapa 1 - Salata de legume pentru iarna
    Se curata si se spala legumele.
  • Etapa 2 - Salata de legume pentru iarna
    Morcovii se taie rondele subtiri, ceapa pestisori, ardeii, gogosarii feliute.
  • Etapa 3 - Salata de legume pentru iarna
    Punem pe foc 1 2 l de otet, 12 apa, zahar, sare, piper foi dafin.
    Cand incepe sa clocoteasca lichidul punem prima data morcovii feliute si lasa sa fiarba pana se inmoaie, apoi le scoatem cu strecuratoarea si le punem intr-un vas mai mare, in care vom amesteca mai tarziu salata de legume.
    Apoi ceapa( la fel lasam pana se inmoaie), o scoatem si pe ea si o punem peste morcov.
  • Etapa 4 - Salata de legume pentru iarna
    Urmeaza gogosarii si ardeii (ii scoatem si ii adaugam peste ceapa si morcov), iar ultima data punem la oparit gogonelele si le lasam ff. putin( atentie sa nu se zdrobeasca).
    Le punem pe toate in acelasi lighean.
    Nu stiu daca am fost foarte explicita, ideea e ca se oparesc separat, pana se inmoaie.
    Separat facem o maioneza din mustar, si ulei la care mai adaugam un pic de zahar, daca este mustarul prea acru.
  • Etapa 5 - Salata de legume pentru iarna
    Gustul trebuie sa fie placut, dulce-acrisor.
    Turnam peste legume maioneza, si amestecam bine, apoi punem in borcane, cu aspirina, nu conservant,capsam si dam la cuptor cam 40 min la foc mic.
  • Etapa 6 - Salata de legume pentru iarna
    Le depozitam in camara, la rece
    !!!POFTA BUNA!!!
  • Etapa 7 - Salata de legume pentru iarna
    Etapa 7


Întrebări:

Ziua buna, Totul este ok, doar cantitatile de apa si otet m-au bulversat... 12 litrii de apa si 2 litrii de otet ? Pe site este extrem de ambiguu... Multumesc.

Răspuns:

Era 1/2 adica jumatate de litru..scuze...Multumesc de vizita!! Cred ca pe blog era scris corect...




Comentarii:

Ionela, 12/08/2018

Aspirina cum si unde o puneti? Sterilizarea salatei în borcane (pt. mai lungă perioadă de pastrare) unde și cum o faceti?

(0) (0) Abuz
30/01/2014

Super tare

(0) (0) Abuz
30/01/2014

Super gustoasa

(0) (0) Abuz
05/01/2014

NU NU MA INCINTA IMI FACE GREATA

(0) (1) Abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Da-i cu emetin!!!

03/01/2014

Arata foarte bine , cred ca-i si foarte buna , vrau s-o fac .

Multumesc pentru reteta !

Florica

(1) (0) Abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Cu placere!!!

19/12/2013

Fff bunqa am facuto si este beton

(1) (0) Abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Ma bucur ca ti-a placut!!


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata mexicana in borcan
Salata mexicana in borcan
2 porții
10 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.