Petitchef

Scovergi cu varza murata

Altele
6 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Ingrediente:

Preparare

  • Intr-un ibric de 1L se pune 1.5L apa la incalzit. Cand apa este calduta, se ia de pe foc si se pun cuburile de drojdie, o lingurita de zahar, 2 lingurite cu varf de faina si se lasa acoperit sa creasca 10 minute. In total o sa avem aprox. 800ml de lichid.

    Intr-un vas mare se pune faina din care se retine o cescuta (pentru cand vom intinde aluatul), se adauga o lingurita de sare cu varf. La mijloc se formeaza o gaoace unde se toarna tot lichidul preparat. Se amesteca bina, dupa care se framanta luand coca dinspre margini si aducand-o spre mijloc cu amandoua mainile. Dupa ce se framanta bine, se acopera cu un prosop si se pune la caldura sa creasca aprox.30 min.

    Dupa ce a crescut o intindem pe masa presarata cu putina faina, o taiem in 20 de bucati din care formam niste bile. Fiecare bila, perfect rotunjita in palme o intindem cu batatorul si o crestam la mijloc pentru a nu se umfla diform la prajit. Un mic secret este sa luam bilele in ordinea in care le-am format, deoarece ele intre timp mai cresc.



    Astfel formate, lipiile le prajim in ulei bine incins, avand grija sa nu lasam faina in plus pe ele, altfel se arde urat. Cand punem scovarga in ulei, ridicam putin vasul unde prajim si miscam circular scovarga in ulei, ceea ce face sa creasca repede si frumos.


    Scovergile se pot servi umplute cu amestec de carne si legume; cu branza, ou si stafide; cu varza murata sau simple cu mujdei, dulceata sau chiar finetti.

Rețete inrudite

YouTube



Poze

Scovergi cu varza murata, poza 1
Scovergi cu varza murata, poza 2
Scovergi cu varza murata, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

04/12/2014

A se citi: "Intr-un ibric de 1 l se pune ½ l apa la incalzit." Asa mai merge! Va rog sa o iertati pe autoare, are ceva probleme cu logica!

(0) (0) Abuz
23/01/2014

Reteta nu se poate prepara pentru ca nu incap 1.5 litri de apa intr-un ibric de un litru. Autoarea isi bate joc de cititori!

(0) (0) Abuz
19/11/2013

Nuuuuuuuuuu imiiiiiiiii plac

(0) (0) Abuz
21/02/2013

"Intr-un ibric de 1L se pune 1.5L apa la incalzit" Cu conditia sa pui apa cu varf!
De ce le mai spui si lipii? Ca nu sunt decat scovergi sau langosi!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pasta de varza murata si nuca
Pasta de varza murata si nuca
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Rata cu varza murata la cuptor
Rata cu varza murata la cuptor
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sarmale in foi de varza murata
Sarmale in foi de varza murata
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei