Petitchef

Stoc de creveti

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
Folositi capetele si cochiliile crevetilor pentru a realiza un stoc cu un gust purternic de creveti, cu care puteti aromatiza risotto, paella sau chiar cassoletele.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
400 gr de creveti

1 litru apa

ulei de masline

Preparare

  • Etapa 1 - Stoc de creveti
    Decorticati crevetii. Pastrati cochiliile si capetele.
  • Etapa 2 - Stoc de creveti
    Puneti-le intr-o cratita mare si caliti-le in ulei timp de 5 minute.
  • Etapa 3 - Stoc de creveti
    Adaugati 1 litru de apa, aduceti la punctul fierbere, acoperiti si gatiti timp de 20 de minute.
  • Etapa 4 - Stoc de creveti
    Luati de pe foc si folositi un pistil pentru a zdrobi bine carapacele.
  • Etapa 5 - Stoc de creveti
    Filtrati pentru a colecta numai lichidul. Stocul de creveti este gata!





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps)
Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sote de creveti cu orez auriu
Sote de creveti cu orez auriu
6 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Paste cu creveti si mazare
Paste cu creveti si mazare
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu ... crevetiRetete cu ... creveti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: