Creveti flambati

Aperitiv
Foarte ușor
20 min
84 Kcal

Ca aperitiv, ca starter sau ca fel principal...crevetii flambati ...O reteta usoara, dar delicioasa, cu care va surprindeti familia si prietenii.Nu ezitati sa o incercati!

Ingrediente

6

Preparare

Preparare5 min
Gătire15 min
  • Creveti flambati - Preparare etapa 1Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie. Se clatesc crevetii si se pun in tigaie. Se presara faina si paprika si se amesteca bine.
  • Creveti flambati - Preparare etapa 2Gatiti timp de 10 minute la foc mediu.
  • Creveti flambati - Preparare etapa 3Apoi se toarna whisky pe creveti si se flambeaza.
  • Creveti flambati - Preparare etapa 4Dupa stingerea flacarei, scoateti crevetii din tigaie si presarati sare de mare. Amestecati bine.
  • Creveti flambati - Preparare etapa 5Gata! Ati gatit creveti flambati!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât timp durează să prepari creveții flambati?

Prepararea creveților flambati durează în total 20 de minute, incluzând 5 minute de pregătire și 15 minute de gătire.
Ingredientele principale sunt 200 gr de creveti, 1 lingură de faină, 1 lingură de paprika, 50 ml de whisky, sare de mare și ulei de măsline.
Da, rețeta este foarte ușoară și este perfectă pentru începători, având un nivel de dificultate foarte ușor.
Pentru flambare, se recomandă un whisky de calitate, dar nu este necesar să fie unul scump; un whisky standard va funcționa bine.
Da, poți înlocui whisky-ul cu alte tipuri de alcool, cum ar fi coniacul sau romul, dar gustul final va varia în funcție de alegerea făcută.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 84Kcal
  • Carbo: 1.9g
  • Grăsimi: 2.8g
  • Grăsimi sat.: 0.4g
  • Proteine: 7.5g
  • Fibre: 0.4g
  • Zahăr: 0.1g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (48g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.61/5, 23 voturi 4 comentarii

John_

Una din cele mai neinspirate (proaste) retete de preparare a crevetelor (si nu crevetilor!). Ce or cauta aici faina, paprika, flambarea? Apoi marii bucatari de la Petitchef habar nu au ce inseamna 200g de crevete crude pentru 6 portii. Dupa prajire cred ca raman 25-27g/portie.

abuz

jean

1stefan este nemai pomenit de ,,,,,,destept

abuz

Vasile

Foarte bună, de recomandat

abuz

Stefan

E OK rețeta, dar... creveții nu sunt de fapt creveți, ci CREVETE (o crevetă/două crevete). CREVÉTĂ, crevete, s.f. Nume dat mai multor crustacee marine comestibile; caridă. – Din fr. crevette.
(Dicţionarul explicativ al limbii române). Potrivit Dicționarului Gastronomic din 2003 este admis și termenul comercial „creveți” însă DEX (care conține lexiconul OFICIAL al limbii române) nu admite o astfel de variantă. Prinurmare, rețetele sunt foarte gustoase, dar mâncăm CREVETE, nu CREVEȚI.

abuz