Strudel cu mere

(4.68/5 - 538 voturi)
76 comentarii


  • Strudel cu mere
  • Strudel cu mere, Poza 2
  • Strudel cu mere, Poza 3
Tipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 30 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 2 galbenusuri
- 400 g faina alba
- 100 ml apa minerala
- 200 ml iaurt gras
- un praf de sare

Pentru impachetat:
- 175g margarina unirea
- 30 g faina

Preparare:

Etapa 1:

Intr-un bol punem cele 2 galbenusuri, iaurtul, praful de sare, apa minerala si faina cernuta. Amestecam si framantam pana iese un aluat neted, ca de paine, pe care il impartim in doua.

Etapa 2:

Din margarina ce a stat la temperatura camerei si cele 30g de faina facem o crema frecand cu o lingura margarina si incorporand treptat faina.

Etapa 3:

Lasam crema de margarina la o parte si luam o bucata de aluat. O intindem intr-un patrat, nu prea subtire si ungem cu o parte din crema de margarina.
Apoi facem cate doua taieturi pe fiecare latura a patratului.

Etapa 4:

Apoi pliem catre mijloc, incepand cu colturile. De fiecare data suprapunem cu partea opusa celei pliate. Cand a terminat de impachetat,luam o folie si punem aluatul pe ea cu partea impachetata in jos, impachetam folia si dam la frigider pentru 15 minute.
Cat primul aluat sade la frigider, ne vom ocupa si de cea de a doua foaie, procedand la fel.

Etapa 5:

Dupa 15 minute. scoatem de la frigider aluatul,il punem pe planseta de lucru, de data asta cu plierile in sus, repetand operatiunea. Dupa cea de-a doua operatiune, se tine iarasi la frigider 15 minute. apoi vom coace din el ce ne-am propus,in cazul meu strudel cu mere.

Etapa 6:

A folosit pentru umplutura: mere,zahar,scortisoara si pesmet de biscuiti. A intins prima foaie de aluat, pe mijloc am pus jumatate din compozitia cu mere,am facut taieturi aproximativ egale pe ambele laturi iar fasiile rezultate,le-am impletit peste umplutura de mere.

Etapa 7:

La fel a procedat si cu a doua foaie.Le-a pus intr-o tava,le-a uns cu ou batut si a dat la cuptorul incins de dinainte, pana s-a rumenit frumos.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 03/11/2012, 11:53

Super usoara, super buna si de efect..copii sunt nerabdatori sa ajute si sa o manance. O idee excelenta de a petrece timpul impreuna cu copii... Incercati strudelul apoi cu o cana de ceai sau cafea sau ciocolata calda...o seara dulce si parfumata in familie...Multumim!

(0) (0) Abuz
5 / 5b07uos
Postat 08/12/2012, 21:32

Foarte buna reteta aluatului, eu am dublat cantitatile si am impartit in 4 foi (o foaie facand-o strudel cu mere, una umpluta cu carnati, una frigarui de aluat cu sare si chilli, si una cu ciuperci si bacon)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/09/2013, 09:51

Super reteta doar ca eu am lucrat in domeniu si tot ce se pune lichid in faina este de la frigider apa si iaurtul foarte rece iar aluatul il bagam in congelator.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/09/2013, 21:16

Se face cam greu pentru un incepator, care e si singur, dar se vede ca este o reteta bine gandita si deabia astept sa o scot acum din cuptor. arata beton!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 17/08/2013, 16:43

Eu m-am apucat sa o fac dar in poza in care ai impartit aluatul mie mi se pare ca ai taiat in 4 nu in doua...e vreo greseala sau nu vad eu bine?

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 31/05/2012, 16:10

MULTUMESC LA AMNADOUA PENTRU RETETA ALUATULUI FOIETAJ, CAUTAM DEMULT SI INCERCASEM DAR FARA SATISFACTIE.LUMI ITALIA

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 25/10/2012, 07:47

Mersi mult.si eu voiam de multe ori sà fac ,dar problemà erau foile .acum mà apuc de fàcut chiar azi.mersi mult

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/01/2014, 09:57

Arata foarte bine , felicitari am sa fac si eu azi strudele cu branza dulce , Oana

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (76)

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Strudelul cu mere - specialitate vienezaStrudelul cu mere - specialitate vieneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale