Petitchef

Tulumba

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Sirop:

Preparare

  • Se trage de pe foc cand zaharul e topit si se lasa deoparte pana s-a racit complet consistenta siropului trebuie sa semene cu cea a mierii, nu atat de densa totusi.
  • Aluat:
    300 ml apa+ 30 g unt se pun intr-o cratita pe foc, cand incepe apa sa clocoteasca se adauga dintr-o data 200g faina si un praf de sare. Se amesteca pana ce aluatul se desprinde de peretii cratitei si nu exista urma de cocolos.
  • Se lasa la racorit, apoi se adauga pe rand 3 oua. Aluatul nu este curgator, dar nici din cale-afara de vartos. Se toarna aluatul intr-un 'buzunaras'' inarmat cu o forma cu modelul din foto si se incepe prajirea tulumbelor in baie de ulei.
  • Uleiul trebuie sa fie incins pe mijlociu mare, tulumbele de cca 10cm lungime, se scapa delicat in ulei si se prajesc pana sunt aurii.
  • A folosit o foarfeca sa tai fiecare tulumba la lungimea potrivita . Se scot pt cateva secunde pe hartie absorbanta, apoi, asa fierbinti, se pun in sirop pt cateva clipe, se rotesc sa fie toate partile bine inmuiate in sirop si se pun pe o farfurie curata.

Poze

Tulumba, poza 1
Tulumba, poza 2

Întrebări:





Rețete inrudite

Rețetă Fursecuri cu cereale si ciocolata - montignac
Fursecuri cu cereale si ciocolata - montignac
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Snitel vienez
Snitel vienez
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Iepure salbatic cu masline
Iepure salbatic cu masline
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Samosas cu feta
Samosas cu feta
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Layer cake cu capsune
Layer cake cu capsune
10 porții
1 h 43 m
Ușor
5 / 5


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.