Petitchef

Fondant, glazura fondanta

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se aduna usor spuma care se formeaza la fierbere. Cu o pensula de bucatarie umezita in apa rece se curata mereu peretii craticioarei, acolo unde zaharul incepe sa se zahariseasca. Cand siropul incepe sa se lege, se ia o proba: se toarna cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece; daca se formeaza bobite, atunci siropul este gata. Se adauga mierea de albine si sucul de lamaie si se amesteca bine. Se opreste focul si se toarna siropul fierbinte in castronul metalic rece, de la frigider.
  • Se mixeaza imediat la putere maxima; siropul incepe sa se albeasca ; se mixeaza in continuare pana cand devine alb si se intareste. Acesta este fondantul. Se pastreaza in frigider, in borcane de sticla , inchise bine. In continuare se prelucreaza fondantul in functie de necesitati.
  • Pentru amandine: Se topeste pe baie de aburi fondantul, pana ajunge la consistenta ciocolatei topite, se adauga 2-3 linguri de cacao cernuta si se amesteca foarte bine, pana la uniformizarea completa.
  • Daca este prea gros pentru a putea fi turnat, se subtiaza cu cateva linguri de apa fierbinte. Dupa gust, se poate adauga esenta de rom.
  • Pentru eclere:
    Se procedeaza la fel ca la amandine. In acest caz se poate inlocui cacaua cu cafea solubila .
  • Pentru bomboane fondante sau bomboane cu visine:
    Se topeste fondantul pe baie de aburi, pana cand devine cremos. Se pot adauga cateva picaturi de colorant alimentar sau se poate lasa alb . Cu aceasta compozitie se glazureaza bomboanele.


Poze

Fondant, glazura fondanta
Fondant, glazura fondanta - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

19/02/2014

P

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Super

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
26/10/2013

F bna reteta! multumesc!

(0) (0) Abuz
14/02/2013

-

(0) (0) Abuz
09/02/2013

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz
08/01/2013

Perfect, este exact ce mi-am dorit sa stiu

(0) (0) Abuz
26/02/2012

MINUNATA RETETA!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii
Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează