Petitchef

Fondant, glazura fondanta

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se aduna usor spuma care se formeaza la fierbere. Cu o pensula de bucatarie umezita in apa rece se curata mereu peretii craticioarei, acolo unde zaharul incepe sa se zahariseasca. Cand siropul incepe sa se lege, se ia o proba: se toarna cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece; daca se formeaza bobite, atunci siropul este gata. Se adauga mierea de albine si sucul de lamaie si se amesteca bine. Se opreste focul si se toarna siropul fierbinte in castronul metalic rece, de la frigider.
  • Se mixeaza imediat la putere maxima; siropul incepe sa se albeasca ; se mixeaza in continuare pana cand devine alb si se intareste. Acesta este fondantul. Se pastreaza in frigider, in borcane de sticla , inchise bine. In continuare se prelucreaza fondantul in functie de necesitati.
  • Pentru amandine: Se topeste pe baie de aburi fondantul, pana ajunge la consistenta ciocolatei topite, se adauga 2-3 linguri de cacao cernuta si se amesteca foarte bine, pana la uniformizarea completa.
  • Daca este prea gros pentru a putea fi turnat, se subtiaza cu cateva linguri de apa fierbinte. Dupa gust, se poate adauga esenta de rom.
  • Pentru eclere:
    Se procedeaza la fel ca la amandine. In acest caz se poate inlocui cacaua cu cafea solubila .
  • Pentru bomboane fondante sau bomboane cu visine:
    Se topeste fondantul pe baie de aburi, pana cand devine cremos. Se pot adauga cateva picaturi de colorant alimentar sau se poate lasa alb . Cu aceasta compozitie se glazureaza bomboanele.

Rețete inrudite

YouTube



Poze

Fondant, glazura fondanta, poza 1
Fondant, glazura fondanta, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

19/02/2014

P

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Super

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
26/10/2013

F bna reteta! multumesc!

(0) (0) Abuz
14/02/2013

-

(0) (0) Abuz
09/02/2013

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz
08/01/2013

Perfect, este exact ce mi-am dorit sa stiu

(0) (0) Abuz
26/02/2012

MINUNATA RETETA!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu mere si glazura de miere
Prajitura cu mere si glazura de miere
8 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei