Petitchef

Germknödel, deliciu cu aroma de Austria

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor
891 Kcal

Ingrediente

4

Intre timp se prepara sosul de vanilie, din:

Cost estimat: 3.27 (0.82€/porție)

Preparare

  • Pentru umplutura se foloseste un gem de prune de consistenta mai tare, care se amesteca pe foc mic cu o lingurita de scortisoara si ceva alcool, pe care eu nu l-a pus, de teama sa nu mi se turmenteze copilasii.
  • Ca sa fiu sigura ca este suficient de tare, am amestecat gemul si cu vreo 2 linguri de nuca macinata. Se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castronel se face o maia din lapte, coaja de lamaie, zahar, drojdie si o lingura de faina si se lasa cateva minute la crescut. Nu este necesar mai mult de 5-10 minute, dupa care se toarna maiaua in faina, alaturi de oua, untul moale si praful de sare. Se framanta bine, pana iese un aluat destul de tare. Daca vi se pare ca aluatul nu este suficient de tare, mai adaugati faina. Cantitatea de lapte nu este exacta, este necesar atat lapte cat sa iasa un aluat mai taricel. De aceea eu am pus la inceput mai putin lapte, apoi am adaugat treptat, pana cand aluatul meu a ajuns la consistenta dorita.
  • Se acopera cu un servet si se lasa la crescut circa o ora, pana cand ajunge sa-si dubleze volumul.
    Impartim aluatul in mai multe bile, cam 90-100 g fiecare, pe care le aplatizam usor si in mijlocul carora punem o lingura din gemul de prune. Se formeaza din nou bilele, avand grija sa se lipeasca foarte bine aluatul si se mai lasa la crescut pe masa de lucru usor infainata, cu lipitura in jos. Daca nu sunt bine sigilate, gemul va curge, oricat ar fi de tare.
  • Se pune pe foc o oala mare de apa cu putina sare, iar cand apa clocoteste se pun la fiert knödelii, nu mai mult de trei bucati o data, pentru ca vor creste destul de mult si se vor lipi intre ei. Se fierb 10 minute, apoi se intorc si se mai lasa inca 5-6 minute.
  • Laptele se pune la fiert cu vanilia. Se freaca galbenusele cu zaharul si faina si se toarna laptele treptat, amestecand continuu. Se fierbe pe foc mic, pana cand sosul se ingroasa, fara a ne opri din amestecat. Se lasa sa se raceasca.
  • Peste knodelii bine scursi de apa, se toarna din belsug sos de vanilie (rece) si se presara cu zahar pudra si muuulte seminte de mac. Se servesc fierbinti.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (412g)
Calorii: 891Kcal
  • Carbo: 142.5g
  • Grăsimi: 21.7g
  • Grăsimi sat.: 10.6g
  • Proteine: 26.5g
  • Fibre: 5.8g
  • Zahăr: 52.2g
  • ProPoints: 24
  • SmartPoints: 34

Poze

Germknödel, deliciu cu aroma de Austria
Germknödel, deliciu cu aroma de Austria - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

02/05/2013

Imi place mult germknodelul deoarece am mai mâncat la restaurante si vreau sa-l fac și acasa.O să-l fac imediat!!

(0) (0) Abuz
09/02/2013

.

(0) (0) Abuz
11/07/2012

Este foarte buna!! am descoperit si eu aceasta reteta in germania, cand stateam pe terasa la cabana de la sky

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
6 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Hummus cu lămâie confiată
Hummus cu lămâie confiată
4 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Cremsnit à la petitchef
Cremsnit à la petitchef
10 porții
2 zile 1 h
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea Tonka - boabele cu aroma inconfundabila Fasolea Tonka - boabele cu aroma inconfundabila Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Para, sora marului sau darul zeilor? Para, sora marului sau darul zeilor?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează