Petitchef

Germknödel, deliciu cu aroma de Austria

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor
891 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Intre timp se prepara sosul de vanilie, din:

Preparare

  • Pentru umplutura se foloseste un gem de prune de consistenta mai tare, care se amesteca pe foc mic cu o lingurita de scortisoara si ceva alcool, pe care eu nu l-a pus, de teama sa nu mi se turmenteze copilasii.
  • Ca sa fiu sigura ca este suficient de tare, am amestecat gemul si cu vreo 2 linguri de nuca macinata. Se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castronel se face o maia din lapte, coaja de lamaie, zahar, drojdie si o lingura de faina si se lasa cateva minute la crescut. Nu este necesar mai mult de 5-10 minute, dupa care se toarna maiaua in faina, alaturi de oua, untul moale si praful de sare. Se framanta bine, pana iese un aluat destul de tare. Daca vi se pare ca aluatul nu este suficient de tare, mai adaugati faina. Cantitatea de lapte nu este exacta, este necesar atat lapte cat sa iasa un aluat mai taricel. De aceea eu am pus la inceput mai putin lapte, apoi am adaugat treptat, pana cand aluatul meu a ajuns la consistenta dorita.
  • Se acopera cu un servet si se lasa la crescut circa o ora, pana cand ajunge sa-si dubleze volumul.
    Impartim aluatul in mai multe bile, cam 90-100 g fiecare, pe care le aplatizam usor si in mijlocul carora punem o lingura din gemul de prune. Se formeaza din nou bilele, avand grija sa se lipeasca foarte bine aluatul si se mai lasa la crescut pe masa de lucru usor infainata, cu lipitura in jos. Daca nu sunt bine sigilate, gemul va curge, oricat ar fi de tare.
  • Se pune pe foc o oala mare de apa cu putina sare, iar cand apa clocoteste se pun la fiert knödelii, nu mai mult de trei bucati o data, pentru ca vor creste destul de mult si se vor lipi intre ei. Se fierb 10 minute, apoi se intorc si se mai lasa inca 5-6 minute.
  • Laptele se pune la fiert cu vanilia. Se freaca galbenusele cu zaharul si faina si se toarna laptele treptat, amestecand continuu. Se fierbe pe foc mic, pana cand sosul se ingroasa, fara a ne opri din amestecat. Se lasa sa se raceasca.
  • Peste knodelii bine scursi de apa, se toarna din belsug sos de vanilie (rece) si se presara cu zahar pudra si muuulte seminte de mac. Se servesc fierbinti.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (412g)
Calorii: 891Kcal
  • Carbo: 142.5g
  • Grăsimi: 21.7g
  • Grăsimi sat.: 10.6g
  • Proteine: 26.5g
  • Fibre: 5.8g
  • Zahăr: 52.2g
  • ProPoints: 24
  • SmartPoints: 34

Poze

Germknödel, deliciu cu aroma de Austria, poza 1
Germknödel, deliciu cu aroma de Austria, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

02/05/2013

Imi place mult germknodelul deoarece am mai mâncat la restaurante si vreau sa-l fac și acasa.O să-l fac imediat!!

(0) (0) Abuz
09/02/2013

.

(0) (0) Abuz
11/07/2012

Este foarte buna!! am descoperit si eu aceasta reteta in germania, cand stateam pe terasa la cabana de la sky

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Macaron cu ciocolata si aroma de portocala
Macaron cu ciocolata si aroma de portocala
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Deliciu cu mere
Deliciu cu mere
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chec cu unt si aroma de lamaie
Chec cu unt si aroma de lamaie
8 porții
55 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Layer cake cu capsune
Layer cake cu capsune
10 porții
1h43m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaPara, sora marului sau darul zeilor?Para, sora marului sau darul zeilor?Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.