Petitchef

Germknödel, deliciu cu aroma de Austria

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor
891 Kcal

Ingrediente

4

Intre timp se prepara sosul de vanilie, din:

Cost estimat: 3.27 (0.82€/porție)

Preparare

  • Pentru umplutura se foloseste un gem de prune de consistenta mai tare, care se amesteca pe foc mic cu o lingurita de scortisoara si ceva alcool, pe care eu nu l-a pus, de teama sa nu mi se turmenteze copilasii.
  • Ca sa fiu sigura ca este suficient de tare, am amestecat gemul si cu vreo 2 linguri de nuca macinata. Se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castronel se face o maia din lapte, coaja de lamaie, zahar, drojdie si o lingura de faina si se lasa cateva minute la crescut. Nu este necesar mai mult de 5-10 minute, dupa care se toarna maiaua in faina, alaturi de oua, untul moale si praful de sare. Se framanta bine, pana iese un aluat destul de tare. Daca vi se pare ca aluatul nu este suficient de tare, mai adaugati faina. Cantitatea de lapte nu este exacta, este necesar atat lapte cat sa iasa un aluat mai taricel. De aceea eu am pus la inceput mai putin lapte, apoi am adaugat treptat, pana cand aluatul meu a ajuns la consistenta dorita.
  • Se acopera cu un servet si se lasa la crescut circa o ora, pana cand ajunge sa-si dubleze volumul.
    Impartim aluatul in mai multe bile, cam 90-100 g fiecare, pe care le aplatizam usor si in mijlocul carora punem o lingura din gemul de prune. Se formeaza din nou bilele, avand grija sa se lipeasca foarte bine aluatul si se mai lasa la crescut pe masa de lucru usor infainata, cu lipitura in jos. Daca nu sunt bine sigilate, gemul va curge, oricat ar fi de tare.
  • Se pune pe foc o oala mare de apa cu putina sare, iar cand apa clocoteste se pun la fiert knödelii, nu mai mult de trei bucati o data, pentru ca vor creste destul de mult si se vor lipi intre ei. Se fierb 10 minute, apoi se intorc si se mai lasa inca 5-6 minute.
  • Laptele se pune la fiert cu vanilia. Se freaca galbenusele cu zaharul si faina si se toarna laptele treptat, amestecand continuu. Se fierbe pe foc mic, pana cand sosul se ingroasa, fara a ne opri din amestecat. Se lasa sa se raceasca.
  • Peste knodelii bine scursi de apa, se toarna din belsug sos de vanilie (rece) si se presara cu zahar pudra si muuulte seminte de mac. Se servesc fierbinti.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 891Kcal
  • Carbo: 142.5g
  • Grăsimi: 21.7g
  • Grăsimi sat.: 10.6g
  • Proteine: 26.5g
  • Fibre: 5.8g
  • Zahăr: 52.2g
  • ProPoints: 24
  • SmartPoints: 34
Informații nutriționale pentru 1 porție (412g)

Rețete inrudite

YouTube

Moelleux cu lamaie


Poze

Germknödel, deliciu cu aroma de Austria
Germknödel, deliciu cu aroma de Austria - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

02/05/2013

Imi place mult germknodelul deoarece am mai mâncat la restaurante si vreau sa-l fac și acasa.O să-l fac imediat!!

(0) (0) Abuz
09/02/2013

.

(0) (0) Abuz
11/07/2012

Este foarte buna!! am descoperit si eu aceasta reteta in germania, cand stateam pe terasa la cabana de la sky

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii
Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tacos vegetarian
Tacos vegetarian
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează