Fougasse

Antreuri
Foarte ușor
2 h 20 m
347 Kcal

Fougasse este sora frantuzeasca a focacciei si este un sortiment de paine, asociata in general regiunii Provence, desi se gaseste raspandita in toate regiunile Frantei. Poate include masline, branza, ansoa, dar si bucatele de bacon sau fructe uscate. Tot in mod traditional, fougasse are forma de frunza sau de spic de grau. Te provocam sa o incerci.

Ingrediente

8

Materiale

  • robot
  • sucitor
  • hartie de copt

Preparare

Preparare2 ore
Gătire20 min
  • Fougasse - Preparare etapa 1In castronul robotului puneti faina, sarea si formati o gropita in care puneti drojdia sfaramata (aveti grija, pentru ca drojdia nu trebuie sa atinga sarea!) Adăugati uleiul de masline si apa si framantati 5 minute.
  • Fougasse - Preparare etapa 2Se lasa sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
  • Fougasse - Preparare etapa 3Dupa acest timp, intindeti aluatul.
  • Fougasse - Preparare etapa 4Pe jumatate din aluat adaugati ceapa sotata in prealabil si baconul, avand grija sa mai lasati si pentru decor.
  • Fougasse - Preparare etapa 5Pliati aluatul si lipiti marginile.
  • Fougasse - Preparare etapa 6Puteti sa ii dati ce forma doriti.
  • Fougasse - Preparare etapa 7Puneti hartie de copt in tava si puneti aluatul, apoi ungeti cu ou batut.
  • Fougasse - Preparare etapa 8Faceti crestaturi. Nu ezitati sa le faceti mari, astfel incat sa fie observate dupa ce aluatul s-a copt.
  • Fougasse - Preparare etapa 9Se presara deasupra bacon si cascaval ras si se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute la temperatura camerei.
  • Fougasse - Preparare etapa 10Coaceti 20 minute la 180°C.
  • Fougasse - Preparare etapa 11Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Ce este fougasse și cum se compară cu focaccia?

Fougasse este o pâine franțuzească similară cu focaccia, originară din Provence, dar se găsește în întreaga Franță. Este adesea decorată cu ingrediente precum măsline, brânză sau bacon.
Prepararea fougasse durează aproximativ 2 ore și 20 de minute, incluzând 1 oră de dospire și 20 de minute de coacere.
Ingredientele principale includ 500 gr de făină, 10 gr de drojdie proaspătă, 1 linguriță de sare, 15 gr de ulei de măsline, 310 ml de apă și diverse umpluturi precum ceapă, bacon și cașcaval.
Pentru a prepara fougasse, ai nevoie de un robot de bucătărie, un sucitor și hârtie de copt.
Da, fougasse poate fi personalizată cu diverse ingrediente, cum ar fi măsline, brânză, ansoa sau fructe uscate, în funcție de preferințele tale.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 347Kcal
  • Carbo: 44.5g
  • Grăsimi: 11.4g
  • Grăsimi sat.: 4.5g
  • Proteine: 14.5g
  • Fibre: 2.5g
  • Zahăr: 1.7g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 11
Informații nutriționale pentru 1 porție (150g)

Echipamente de gătit

cuptor

Atribute

Poate fi congelat
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.69/5, 35 voturi 5 comentarii

cornelia

Este foarte buna si poti sa pui ce umplutara iti place si o mananci cu placere la mic dejun

am gătit această rețetă
abuz

Mihai

Pare buna; totusi o intrebare: pentru aluat se folosesc 15 gr ulei de masline. Ok! Restul de 70 gr e pentru calit ceapa si bacon...?? Nu e cam mult?? De oul batut - nciun cuvintel la ingrediente...

abuz

Lixandra

Pare ok , aluatul se poate face la masina de paine si umplutura dupa gustul fiecaruia , sigur am s-o incerc !

abuz

Miahaeladia

Usor de facut si foarte gustosaq.

abuz

anonymous

Cred ca este excelenta!

abuz