Petitchef

Fougasse

Antreuri
8 porții
2 ore
20 min
Foarte ușor
Fougasse este sora frantuzeasca a focacciei si este un sortiment de paine, asociata in general regiunii Provence, desi se gaseste raspandita in toate regiunile Frantei. Poate include masline, branza, ansoa, dar si bucatele de bacon sau fructe uscate. Tot in mod traditional, fougasse are forma de frunza sau de spic de grau. Te provocam sa o incerci.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 gr faina

1 lingurita de sare

10 gr drojdie proaspata

15 gr ulei de masile

310 ml apa

70 ml ulei de masline


200 gr bacon

70 gr cascaval ras

Materiale

robot
sucitor
hartie de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Fougasse
    In castronul robotului puneti faina, sarea si formati o gropita in care puneti drojdia sfaramata (aveti grija, pentru ca drojdia nu trebuie sa atinga sarea!) Adăugati uleiul de masline si apa si framantati 5 minute.
  • Etapa 2 - Fougasse
    Se lasa sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
  • Etapa 3 - Fougasse
    Dupa acest timp, intindeti aluatul.
  • Etapa 4 - Fougasse
    Pe jumatate din aluat adaugati ceapa sotata in prealabil si baconul, avand grija sa mai lasati si pentru decor.
  • Etapa 5 - Fougasse
    Pliati aluatul si lipiti marginile.
  • Etapa 6 - Fougasse
    Puteti sa ii dati ce forma doriti.
  • Etapa 7 - Fougasse
    Puneti hartie de copt in tava si puneti aluatul, apoi ungeti cu ou batut.
  • Etapa 8 - Fougasse
    Faceti crestaturi. Nu ezitati sa le faceti mari, astfel incat sa fie observate dupa ce aluatul s-a copt.
  • Etapa 9 - Fougasse
    Se presara deasupra bacon si cascaval ras si se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 10 - Fougasse
    Coaceti 20 minute la 180°C.
  • Etapa 11 - Fougasse
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Fougasse, poza 1Fougasse, poza 2Fougasse, poza 3Fougasse, poza 4



Comentarii:

cornelia, 03/10/2018

Este foarte buna si poti sa pui ce umplutara iti place si o mananci cu placere la mic dejun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Lixandra, 08/10/2018

Pare ok , aluatul se poate face la masina de paine si umplutura dupa gustul fiecaruia , sigur am s-o incerc !

(0) (0) Abuz
Miahaeladia, 02/10/2018

Usor de facut si foarte gustosaq.

(0) (0) Abuz
01/10/2018

Cred ca este excelenta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tartar cu prosciutto si pepene
Tartar cu prosciutto si pepene
2 porții
20 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Quiche lorraine
Quiche lorraine
10 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa-crema de brocoli
Supa-crema de brocoli
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi copti de doua ori cu salata de varza murata
Cartofi copti de doua ori cu salata de varza murata
4 porții
1h35m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: