Petitchef

Placinta cu spanac si foi phillo

Antreuri
8 porții
1 oră
35 min
Ușor
Aceasta placinta este extraordinara in post sau la orice alta masa festiva daca doriti.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
un pachet foi de placinta

1 kg spanac congelat

o ceapa medie

pasta de tomate

o legatura marar verde

sare/piper

zeama de lamaie dupa gust

o ceasca de ulei pentru uns foile

susan sau mac pentru decor

Preparare

  • Mai intai scoateti foile de placinta din congelator, cu aproximativ 2 ore inainte de a va apuca de umplutura.
  • Se toaca ceapa si se inabuse cateva minute pana se inmoaie. Se adauga apoi spanacul congelat in aceeasi cratita si se acopera cu un capac pana cand spanacul se dezgheata total (focul trebuie sa fie foarte mic ca sa nu mestecati tot timpul in spanac si ca sa nu se lipeasca).
  • Cand spanacul este moale se mai adauga putina apa daca este nevoie apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga apoi 2-3 linguri de pasta de tomate si zeama de la o jumatate de lamaie (se gusta si se pune lamaie in functie de cat de acru il vreti). Cand spanacul este facut se adauga mararul tocat marunt si se amesteca.
  • Asamblarea este relativ usoara. Se desfac foile din pachet si se verifica daca sunt dezghetate, se numara si se impart in 3 parti egale apoi ne punem la dispozitie o cana cu ulei si o pensula pentru uns.
  • Ungem in primul rand fundul tavii cu putin ulei, apoi punem cate o foaie de placinta pe care o ungem si pe ea cu ulei, iar punem o foaie si tot asa pana cand terminam prima treime de foi din pachet.

    Adaugam jumatate din cantitatea de spanac peste foi si acoperim iar cu a doua treime de foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se pune si cea dea doua jumatate de compozitie si la final se aseaza ultimul strat de foi. Ultima foaie se unge cu putina apa amestecata cu ulei si se presara pe deasupra seminte de susan sau mac.
  • Placinta trebuie taiata inainte de a o baga in cuptor, deoarece foile devin casante si riscati sa-i stricati aspectul dupa coacere!
  • Se coace pana se rumeneste frumos.

    Pofta buna!



Comentarii (26):

23/01/2019

Pus si brinza sarata. o bunatate

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/12/2013

Cine NU mananca spanac e un mare DOBITOC, PROSTULE , spanacul contine fier si mai multe minerale iar pe deasupra mai este si gustos . punct.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Maria, 24/01/2019

F.buna pt zilele de post

(0) (0) Abuz
13/10/2015

Se poate adauga in compozitie branza ,fie dulce de vaci ,fie telemea rasa dupa gust

(1) (0) Abuz
26/12/2014

Imi plac toate placintele cu foi multe inclusiv cea cu spanac si mai ales ca aperitiv

(0) (0) Abuz
24/12/2014

Buna,gustoasa,sanatoasa

(0) (0) Abuz
24/12/2014

F buna, am facut-o si este minunata

(0) (0) Abuz
07/05/2014

E minunata...am mai facut-o cu multi ani in urma si nu mai stiam exact proportiile........multumesc mult

(0) (0) Abuz
15/01/2014

F buna si usor de facut

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu spanac
Placinta cu spanac
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Placinta cu spanac si branza
Placinta cu spanac si branza
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Placinta cu spanac si aluat de casa
Placinta cu spanac si aluat de casa
8 porții
1h45m
Dificil
4.7 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Colectie de prajituri cu foiColectie de prajituri cu foi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: