Placinta cu spanac si foi phillo

(4.50/5 - 256 voturi)
24 comentarii

Aceasta placinta este extraordinara in post sau la orice alta masa festiva daca doriti.

Ingrediente

un pachet foi de placinta

1 kg spanac congelat

o ceapa medie

pasta de tomate

o legatura marar verde

sare/piper

zeama de lamaie dupa gust

o ceasca de ulei pentru uns foile

susan sau mac pentru decor

Preparare

Etapa 1

Mai intai scoateti foile de placinta din congelator, cu aproximativ 2 ore inainte de a va apuca de umplutura.

Etapa 2

Se toaca ceapa si se inabuse cateva minute pana se inmoaie. Se adauga apoi spanacul congelat in aceeasi cratita si se acopera cu un capac pana cand spanacul se dezgheata total (focul trebuie sa fie foarte mic ca sa nu mestecati tot timpul in spanac si ca sa nu se lipeasca).

Etapa 3

Cand spanacul este moale se mai adauga putina apa daca este nevoie apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga apoi 2-3 linguri de pasta de tomate si zeama de la o jumatate de lamaie (se gusta si se pune lamaie in functie de cat de acru il vreti). Cand spanacul este facut se adauga mararul tocat marunt si se amesteca.

Etapa 4

Asamblarea este relativ usoara. Se desfac foile din pachet si se verifica daca sunt dezghetate, se numara si se impart in 3 parti egale apoi ne punem la dispozitie o cana cu ulei si o pensula pentru uns.

Etapa 5

Ungem in primul rand fundul tavii cu putin ulei, apoi punem cate o foaie de placinta pe care o ungem si pe ea cu ulei, iar punem o foaie si tot asa pana cand terminam prima treime de foi din pachet.

Adaugam jumatate din cantitatea de spanac peste foi si acoperim iar cu a doua treime de foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se pune si cea dea doua jumatate de compozitie si la final se aseaza ultimul strat de foi. Ultima foaie se unge cu putina apa amestecata cu ulei si se presara pe deasupra seminte de susan sau mac.

Etapa 6

Placinta trebuie taiata inainte de a o baga in cuptor, deoarece foile devin casante si riscati sa-i stricati aspectul dupa coacere!

Etapa 7

Se coace pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (24):

06/05/2013

Avand in vedere ca suntem in sezonul spanacului (pe care-l am in gradina mea) va promit ca nu-mi va lipsi, de la masa, placinta cu spanac pana la terminarea sezonului ba chiar si mai mult deoarece am conservat spanac si pentru iarna. Multumesc pentru reteta!

(0) (0) Abuz
24/12/2013

Cine NU mananca spanac e un mare DOBITOC, PROSTULE , spanacul contine fier si mai multe minerale iar pe deasupra mai este si gustos . punct.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
07/05/2014

E minunata...am mai facut-o cu multi ani in urma si nu mai stiam exact proportiile........multumesc mult

(0) (0) Abuz
13/10/2015

Se poate adauga in compozitie branza ,fie dulce de vaci ,fie telemea rasa dupa gust

(0) (0) Abuz
26/12/2014

Imi plac toate placintele cu foi multe inclusiv cea cu spanac si mai ales ca aperitiv

(0) (0) Abuz
24/12/2013

Cn mananca spanac este un mare dobitoc si un prost.Scuze celor care mananca

(0) (0) Abuz
25/03/2013

Asteptam reteta asta de cand a inceput postul...

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Sigur o sa imi placa pentru a iubesc spanacul.

(0) (0) Abuz
24/12/2013

Buna ,dar foi phillo nu se gasesc la noi

(0) (0) Abuz
26/03/2013

Lipseste ceva,dar nu-mi dau seama ce

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Quiche cu branza de capra si spanac


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseColectie de prajituri cu foiColectie de prajituri cu foi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale