Petitchef

Salata de sfecla rosie

Antreuri
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Sfecla se spala bine, bine, se curata cotorul si se pune la fiert intr-o oala mai mare cu apa timp de 45 minute.Este fiarta cand s-a inmuiat si intra furculita in ea.
  • Se lasa sa se raceasa si se curata de coaja, se taie felii subtiri, cubulete sau se rade, dupa preferinta.
    Se amesteca cu hreanul ras sau macinat, cine prefera poate sa-l taie fasiute.
  • Apa se pune la fiert cu sarea si zaharul, la urma se aduga otetul.Chimionul se pune separat la fiert cu o cana de apa timp de 5 minute, apoi se strecoara apa si se pune peste sfecla, turnam si apa fierbinte.Amestecam bine si o repartizam in borcane.
  • Dupa ce a stat cateva minute pt asi trage aroma strecurat de hrean, atat cat s-a putut, ramanand bucatele de hrean pe feliile de sfecla pt ca hreanul meu a fost foate iute, fiind proaspat scos din gadina.Pastrata la rece este foarte buna pt consumul in urmatoarele zile.
  • Daca dorim sa o pastram mai mult timp sau pt iarna se pune sfecla fierbinte in borcane si se sterilizeaza prin fierbe intr-un vas apa, acoperite cu prosoape timp 20 minute.Se lasa la racit o zi invelite bine in paturi.


Poze

Salata de sfecla rosie
Salata de sfecla rosie - poza 2
Salata de sfecla rosie - poza 3
Salata de sfecla rosie - poza 4
Salata de sfecla rosie - poza 5
Salata de sfecla rosie - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
4 porții
10 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează