Petitchef

Bomboane rafaello

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 g zahar

300 ml apa

200 g margarina

450 g lapte praf

200 g nuca de cocos

zahar vanilat, esenta de rom

stafide, alune...etc

Preparare

  • Zaharul se pune la fiert cu apa pana se formeaza un sirop gros.
    se face proba cu picatura de sirop in paharul cu apa sau se pune o picatura pe o farfurie, daca se formeaza o biluta si nu curge atunci este gata.
  • Punem si margarina si o lasam sa se topesca, apoi adauga laptele praf si amestecam energic pt a nu se forma cocoloase.
    se poate face si cu mixerul si e bine sa cernem laptele praf inainte de folosire.
  • Punem 150g cocos si zaharul vanilat si romul.
    lasam sa se raceasca si apoi formam bilute pe care le umplem cu stafide si le tavalim prin cocos.
    cine doreste poate sa puna si 2 foi de napolitane macinate in compozitie,desigur atunci se pune mai putin cocos.

Poze

Bomboane Rafaello, poza 1Bomboane Rafaello, poza 2Bomboane Rafaello, poza 3Bomboane Rafaello, poza 4Bomboane Rafaello, poza 5Bomboane Rafaello, poza 6Bomboane Rafaello, poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Bomboane cu alune
Bomboane cu alune
10 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane rafaello
Bomboane rafaello
8 porții
2 ore
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Bomboane rafaello
Bomboane rafaello
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Bomboane rafaello
Bomboane rafaello
8 porții
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: