Petitchef

Rava ladoo (dulciuri indiene din gris)

Desert
8 porții
5 min
15 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 cana Rava (gris)

2/3 cana zahar

2 linguri Ghee solidificat

5-6 linguri lapte caldut

1/2 lingurita cardamon pulbere

1 mana bucatele de nuca caju


2 linguri nuca de cocos

Preparare

  • Puneti Ghee sa se topeasca intr-o craticioara, pe flacara mica. Dupa ce se topeste puneti bucatelele de caju si stafidele. Prajiti 2 minute amestecand mereu, pana ce caju se bronzeaza usor iar stafidele se umfla. Atentie sa nu dati focul prea tare ca se arde si Ghee si caju-ul. Inchideti flacara. Scoateti stafidele si caju-ul pe o farfuriuta si tineti deoparte. Pastrati Ghee-ul.
  • Intr-o tigaie puneti nuca de cocos pe foc mic-mediu si amestecati aproape continuu cam 3-4 minute. Cand incepe sa isi schimbe usor culoarea in bej-galbui luati de pe foc. Puneti deoparte.
  • In aceeasi tigaie pe care ati folosit-o pentru nuca de cocos varsati restul de Ghee din craticioara, ramas de la prajit caju-ul, si rasturnati grisul peste el. Amestecati bine si continuu nu mai mult de 10 minute, pe foc mediu. Atentie sa nu se arda! Cand grisul este gata el va emana niste arome delicioase, fine si dulci si devine usor galbui-auriu. Luati-l de pe foc si rasturnati-l intr-un castron.
  • Amestecati apoi grisul impreuna cu zaharul, stafidele, caju-ul, cardamonul si nuca de cocos. Amestecati mereu pret de 2 minute, timp in care toate ingredientele calde topesc intr-o oarecare masura zaharul.

    Incalziti usor laptele. Turnati cate putin peste compozitie si amestecati.
  • Ungeti-va mainile cu un strop de Ghee si incepeti imediat sa formati bilute cat vreti de mici sau de mari cat timp compozitia este inca calda. Nu asteptati sa se raceasca. E mai usor sa le formati cat compozitia e calda. Apoi, daca vreti, le puteti tavali prin alti fulgi de cocos sau prin nuca ori migdale macinate fin.

    Dati-le la frigider macar 2 ore. Sunt bune de mancat si imediat dupa ce le-ati format numai ca sunt un pic mai sfaramicioase.

    Cand se racesc si se intaresc sunt niste minuni dulci !
  • OBS: Ghee este unt clarificat. Vezi reteta pe Petitchef sau pe blogul meu.



Comentarii:

01/10/2017

...vărog ce este chee solidificat...multumesc.

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Superrr!

(0) (0) Abuz
06/09/2013

Dragut desertul

(0) (0) Abuz
20/07/2013

Cele mai bune rava laddo

(0) (0) Abuz
10/03/2012

Este o reteta deosebita .

(0) (0) Abuz
07/03/2012

Va multumim ca existati

(0) (0) Abuz
07/03/2012

Va rog incrediente ROMANESTI

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu cartofi dulci
Tarta cu cartofi dulci
10 porții
1h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Papanasi din branza de vaci cu gris
Papanasi din branza de vaci cu gris
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă bombe din resturi de blat, cu rom si cacao
"bombe" din resturi de blat, cu rom si cacao
5 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bilute din biscuiti
Bilute din biscuiti
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: