Petitchef

Prajitura Carpati

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Foi:

Crema pentru umplutul foilor:

Preparare

  • Ouale se bat cu zaharul pana se mai ingroasa ,se adauga uleiul treptat , punem laptele si la sfarsit faina cu bicarbonatul stins in otet.Coca se imparte 10 -11 parti Se coc pe fundul tavi de aragaz unsa cu ulei.Se lasa in cuptor circa 10 minute .
  • Zaharul se caramelizeaza intr-un vas la foc mic.Faina se dilueaza cu o cana de lapte rece ,se adauga restul de lapte peste caramel si se lasa pana fierbe si se topeste tot zaharul.Se adauga faina diluata si se amesteca continuu pentru a nu se prinde sau a nu se forma cocoloase.
  • In momentul in care incepe sa fiarba si se ingroasa ,o dam la o parte de pe foc adaugam untul si o lasam sa se raceasca .
  • Dupa racirea cremei se ia fiecare foaie ,se umple cu crema suprapunandu-se una peste alta.Se lasa la rece cateva ore ,dupa care se taie in 3 parti egale .Fiecare parte se baga in frigider ,chiar in congelator pentru a se raci cat mai bine cu cat este mai rece o putem taia mai bine .
  • Cum se taie :aici e mai complicat ,nu stiu daca ma pot face inteleasa pentru ca eu la explicat sunt varza .Se ia o parte si se pune pe marginea unei plansete iar planseta sa fie exact la marginea mesei ,cu un cutit cu lama mai lung il introducem pe partea laterala in asa fel in cat manerul cutitului sa fie cu o foaie mai sus de cea de jos iar lama sa fie introdusa sub foaia de sus ,deci o taiem in diagonala si mergem pana in capat .
  • Se formeaza doua parti ,parte dreapta se unge cu crema si se imbina ,formandu-se un munte .Ies trei carpati.
  • Ciocolata se pune pe baie de aburi la topit ,untul se mixeaza cu zaharul pana devine spuma ,se adauga si ciocolata calda si se mixeaza incontinuare pana se intareste . Cu crema imbracam carpatii ( e optional )si se pun alune peste .
  • Daca totusi nu resusiti, puteti sa o lasati si asa si o taiati ca pe prajitura .


Poze

Prajitura Carpati, poza 1
Prajitura Carpati, poza 2
Prajitura Carpati, poza 3

Întrebări:




Comentarii (16):

29/12/2014

The best

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/12/2013

E super prajitura

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/10/2015

Ai dreptate cand spui ca esti varza dar observ ca esti si coprofaga din moment ce gatesti cu "Crema cu care se imbraCA CArpatii", si analfabeta: "Se coc pe fundul tavi " sau "se pun alune peste".

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Fff bn

(0) (0) Abuz
13/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Afara de explicatia de taiat si asamblat ,este cea mai reusita. multumesc mult.

(0) (0) Abuz
28/12/2012

Vreau sa spun ca sunt topita dupa carpati :).
Cred ca sunt cele mai bune prajituri . Merita sa incerci !! Tineti-o tot asa :* !!!!!!111

(0) (0) Abuz
25/12/2012

Excelenta o fac si eu

(0) (0) Abuz
22/12/2012

Foarte buna

(0) (0) Abuz
22/12/2012

Ok

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura carpati
Prajitura carpati
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura 'carpati'
Prajitura 'carpati'
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Prajitura carpati
Prajitura carpati
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.