Petitchef

Cornete cu carne uscata

Aperitiv
8 porții
20 min
8 min
Ușor
  • Cornete cu carne uscata
  • Cornete cu carne uscata, poza 2
  • votează acum
Cornete cu carne uscata
 
Si daca am da o forma mai originala foilor de brick transformandu-le in aperitiv? Prezentati-le oaspetilor dvs. sub forma cornet. Umplute cu un amestec de branza proaspata si carne uscata, va vor garanta succesul ;-)
Va ploua-n gura? Trebuie doar sa urmati pasii de realizare a retetei noastre disponibile in versiunea scrisa si video ;-)

Ingrediente

Numarul de porții: 8
4 foi de brick

200 gr de crema branza

6 felii de carne uscata

1 shallota

1 mana de seminte de pin

frunze proaspete de busuioc

ulei de masline

sare

piper

Preparare

  • Etapa 1 - Cornete cu carne uscataSuprapuneti foile de brick si taiati-le in 4 sferturi. Taiati marginile rotunjite pentru a forma triunghiuri.
  • Etapa 2 - Cornete cu carne uscataUngeti fiecare triunghi cu ulei de masline. Strangeti-le sub forma de cornet, privind tehnica din video de mai jos.
  • Etapa 3 - Cornete cu carne uscataStrangeti-le sub forma de cornet, privind tehnica din video de mai jos.
  • Etapa 4 - Cornete cu carne uscataPuneti-le pe o foaie de copt acoperita cu hartie de pergament si coaceti timp de aproximativ 8 minute la 180° C. Cornetele trebuie sa fie de culoare maro aurie.
  • Etapa 5 - Cornete cu carne uscataSe amesteca branza cu 5 felii de carne uscata taiata in bucati mici, ceapa taiata, busuioc taiat, seminte de pin. Puneti sare si piper.
  • Etapa 6 - Cornete cu carne uscataUmpleti fiecare con cu acest amestec folosind un posh. Taiati ultima felie de carne in bucati mici si puneti peste crema. Gata!

Video

YouTube

Observații:

Formarea conetelor: este necesar ca foile de brick sa fie bine unse cu ulei.
Umplere: Aveti grija ca aceste cornete din foi de brick se inmoaie rapid asa ca, umpleti-le in ultimul moment.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: