Petitchef

Cornete cu carne uscata

Aperitiv
8 porții
20 min
8 min
Ușor
Si daca am da o forma mai originala foilor de brick transformandu-le in aperitiv? Prezentati-le oaspetilor dvs. sub forma cornet. Umplute cu un amestec de branza proaspata si carne uscata, va vor garanta succesul ;-)
Va ploua-n gura? Trebuie doar sa urmati pasii de realizare a retetei noastre disponibile in versiunea scrisa si video ;-)

Ingrediente

8

Preparare

  • Etapa 1 - Cornete cu carne uscata
    Suprapuneti foile de brick si taiati-le in 4 sferturi. Taiati marginile rotunjite pentru a forma triunghiuri.
  • Etapa 2 - Cornete cu carne uscata
    Ungeti fiecare triunghi cu ulei de masline. Strangeti-le sub forma de cornet, privind tehnica din video de mai jos.
  • Etapa 3 - Cornete cu carne uscata
    Strangeti-le sub forma de cornet, privind tehnica din video de mai jos.
  • Etapa 4 - Cornete cu carne uscata
    Puneti-le pe o foaie de copt acoperita cu hartie de pergament si coaceti timp de aproximativ 8 minute la 180° C. Cornetele trebuie sa fie de culoare maro aurie.
  • Etapa 5 - Cornete cu carne uscata
    Se amesteca branza cu 5 felii de carne uscata taiata in bucati mici, ceapa taiata, busuioc taiat, seminte de pin. Puneti sare si piper.
  • Etapa 6 - Cornete cu carne uscata
    Umpleti fiecare con cu acest amestec folosind un posh. Taiati ultima felie de carne in bucati mici si puneti peste crema. Gata!

Video

YouTube

Observații:

Formarea cornetelor: este necesar ca foile de brick sa fie bine unse cu ulei.
Umplere: Aveti grija ca aceste cornete din foi de brick se inmoaie rapid asa ca, umpleti-le in ultimul moment.

Poze

Cornete cu carne uscata, poza 1
Cornete cu carne uscata, poza 2

Întrebări:

Ce sunt foile de brick? Unde se gasesc de cumparat?

Răspuns:

Aceste foi asemanatoare cu foile de placinta, dar sunt un pic mai grosute. Se gasesc de cumparat in super marketuri.






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1 h 8 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Hamburger cu raclette
Hamburger cu raclette
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
2 porții
2 h 5 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna cu carne de pui
Lasagna cu carne de pui
5 porții
1 h 50 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Frigarui din legume si carne de porc
Frigarui din legume si carne de porc
5 porții
2 ore
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Mancare de carne de cal ( estofado de potro).
Mancare de carne de cal ( estofado de potro).
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: