Petitchef

Cornuri cu ciocolata

Aperitiv
6 porții
60 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

pentru cornuri:

500 g faina

260 ml lapte

70 g zahar

50 g unt

20 g drojdie

un varf de sare

1 ou


pentru umplutura:

250 ml lapte

1 plic pudra de budinca de ciocolata

- 4 linguri zahar

70 g ciocolata

Preparare

  • Drojdia se amesteca cu 2 linguri zahar, 2 linguri faina si ceva lapte pentru a face maiaua. Cand a crescut, se adauga la faina. Fainii i se adauga oul, untul topit, laptele, restul de zahar si sarea.
  • Se framanta un aluat elastic care se lasa la crescut intr-o incapere lipsita de curenti si preferabil, mai calda. Aluatul se poate prepara mult mai usor, folosindu-ne de aparatul de facut paine, doar ca eu intre timp am inceput sa iubesc sa framant aluaturile (ceea ce in urma cu ceva timp nici nu vroiam sa aud).
  • Din aceste ingrediente se prepara o budinca densa in care vom topi ciocolata maruntita.Se lasa la racit, dupa care se poate trece la realizarea cornurilor.Aluatul gata crescut se imparte in 8 parti egale.Se face o biluta care se intinde intr-un oval.O jumatate va fi crestata longitudinal, precum reiese din imagine.
  • Se pune umplutura pe partea netaiata, dupa care se ruleaza usor, avand grija ca umplutura sa fie bine izolata ( aceasta nu curge, doar pentru orice eventualiate). Se aseaza intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut vreo 30 minute.
  • Se unge cu un ou si se preasara deasupra mac sau orice altceva doriti.Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute, la foc mic.Se lasa la racit, dupa care se consuma cu placere. Pofta buna!

Poze

Cornuri cu ciocolata, poza 1Cornuri cu ciocolata, poza 2Cornuri cu ciocolata, poza 3Cornuri cu ciocolata, poza 4Cornuri cu ciocolata, poza 5Cornuri cu ciocolata, poza 6

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata alba + speculoos


Comentarii:

02/11/2013

Super

(0) (0) Abuz
omorfia24
omorfia24, 03/08/2013

Super bun

(0) (0) Abuz
08/04/2013

Arata foarte bine, cred k sunt si delicioase....

(0) (0) Abuz
12/01/2013

Super

(0) (0) Abuz
25/05/2012

Bun yamyam!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Bagel cu banana si ciocolata
Bagel cu banana si ciocolata
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cornuri moi cu ciocolata
Cornuri moi cu ciocolata
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata
Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata
8 porții
45 min
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisInvata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: